*16 JUL*: Opskrift: Julebagning og sprøde jødekager

Ingen jul uden julebag. Vi har igen i år været i gang med julebagen sammen med børnene. Og de elsker det. Man kommer virkelig i julestemning når huset dufter og man kan mærke varmen fra ovnene. Vi har i år været ved at bage nogle nye favoritter, find den nemme opskrift lige her på siden.

Børnene på FantasiFabrikken elsker at være med i køkkenet og julebagning er bestemt ingen undtagelse. Der er noget helt specielt ved de kager, der skal udstikkes både når de skal udstikkes og spises. Valget af udstikker og igen valg af figur når de skal spises. Det ekstra fede ved jødekager er at børnene også kan få lov at pensle og drysse kanelsukker på – det er en form for pyntning hvor alle aldre kan være med.

Opskrift på Jødekager

Jødekagerne smager dejligt af jul og kanel og ja, de forsvandt hurtigt fra kagedåsen. Børnene kan være med i hele processen. Det er en simpel opskrift med få ingredienser, dejen er ideel til at udstikke og de smager himmelsk.

Ingredienser:

Dejen:
250 g. mel 
½ tsk hjortetakssalt
150 g smør
100 g. sukker 
1 æg

Pynt:
Æg
Kanelsukker

Fremgangsmåde

Bland hjortetakssalt og melet i røreskålen og findel smøret heri, dette er nemmeste med fingerene.

Derefter tilsæt sukker og saml dejen med sammenpisket æg. Vi lod røremaskinen gøre arbejdet.

Lad den hvile koldt 1 times tid. Imens kan tiden bruges på at børnene finder udstikkerne frem.

Rul dejen ud til en tynd plade og udstik kagerne. Hvis dejen er for klistret ælt lidt mere mel i.

Pensel kagerne med æg og drys med kanelsukker. Læg kagerne på en bagepladen med bagepapir og bag dem ved 200 grader i 6-8 min.

NICE TO KNOW:

Du kan lige så godt lave dobbelt portion først som sidst. Der går nemlig ikke længe før kagedåsen er tom.

Sidste år lavede vi både spiselige og hæklede brunkager. Se opskrifterne lige her.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.