*14 JUL*: DIY: Mindeværdigt julepynt

Det er sjovt at følge hvor meget børnene vokser år efter år, ikke mindst for dem selv. Der findes meget forskelligt julepynt hvor man kan bruge deres hænder og fødder som skabeloner og dermed følge udviklingen. Læs med og få ideer til mindeværdigt julepynt der kan nydes år efter år. Det er projekter, der er lige til at gå til sammen med børnene.

December indbyder i den grad til klippe og klistre projekter. Det er ikke nogen hemmelighed, at vi her på FantasiFabrikken også elsker det resten af året men det er ligesom om, at julen lige giver det sidste. Vi skal til et hav af kreative jule-sammenkomster hen over december, men man burde egentlig også inviterer til det resten af året. Vi har været i gang med at lave pynt som er sjovt at finde frem år efter år.

Rystekugler med dine egne engle i

Materialer

 • Papir: farvet og hvidt
 • Tus
 • Billeder af barnet – krop eller ansigt
 • Evt hullemaskine
 • Glimmer
 • Lamineringsmaskine på lommer evt kold laminering

Fremgangsmåde

Først skrives f.eks. Navne og årstal på et farvet stykke papir, imens klippes sne-stykket ud, som skal være i bunden af ‘kuglen’. Klip barnet ud af et godt billede. Klip hvide snebolde eller lav nogen med hullemaskinen.

Åben lamineringslommen og læg først det farvede papir i bunden, derefter den hvide bund. Så stilles det udklippede barn så det ser pænt ud. Drys først snebolde på og derefter også evt noget fint glimmer. Så skal det bare igennem lamineringsmaskinene. Har du ikke en lamineringsmaskine kan du stryge lamineringslommerne sammen.

Klip det ud så det ligner en rystekugle og sy en tråd i toppen.

Håndlavede julemænd

Materialer

 • Rødt, hvidt og hudfarvet karton.
 • Saks og lim.
 • Tusch.
 • Evt. billede af barnets ansigt.
 • Sytråd til ophæng.

Fremgangsmåde

Det er altid et hit at få aftegnet sin hånd og efterfølgende pynte den med fine farver eller ligende. Denne gang har vi lavet børnenes håndaftegningee om til julemænd, hvor hånden fungere som skæg. Udover én hånd, skal der klippes to røde trekanter (nissehue), et rundt ansigt, og to hvide kvaste. Ansigtet er tegnet på. Alternativt kan der sættes et billede af barnets ansigt på. 

Det er noget julepynt, der er sjovt at finde frem år efter år og se, hvor små børnenes hænder engang var. Husk at skriv navn og årstal på.

Håndlavede rullinger

Sidste år brugte vi de aftegnede hænder til fine engle- og rensdyr-rullinger. Her fik børnene lov at pynte rullingerne med fine klistermærker og tegnede ansigter. 

Se DIY og materialeliste på disse rullinger lige her. 

Kære rensdyr

Der er også blevet lavet kære rensdyr, hvor både barnets fødder og hænder skal aftegnes. 

Materialer

 • Brunt karton i forskellige nuancer.
 • Rød pompom eller rødt karton til næse.
 • Øjne. Alternativt hvidt karton hvor der tegnes øjne på.
 • Tusch til at tegne øjenvipper med.
 • Saks, lim og tråd til ophæng.

Fremgangmåde

Hænder og fødder aftegnes i to forskellige brune nuancer. Der laves små ører i samme farve som foden/hovedet.

De små ører og hænder limes på som ører/gevir. 

Øjne og næse limes på. 

Der kan tegnes øjenvipper på eller hvad man nu ønsker af ekstra pynt.

Genkendelige kravlenisser

Dette har virkelig været sjovt for børnene at være med til – vores gæster bliver trukket med ind for at se, hvordan de hænger der som rigtig kravlenisser.

Materialer

 • Pap og papir i forskellige farver
 • Palietter o.l.
 • Billede af børnenes ansigt
 • Limstift
 • Saks

Fremgangsmåde

Klip hovedet ud, derefter klippes der en krop i passende størrelse. Husk at lade en fod, hånd eller toppen af nissehuen være ekstra lang så den har noget af hænge i. Lav fint tilbehør f.eks. nissehue, sko osv. Lim hovedet fast, samt tilbehøret. Bøj dobbelt det sted den skal hænge. 

Glædelig kravlenisse-jul

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.