Vind billetter til Den Gamle By og oplev den magiske julestemning

//Billetter og fribilletter er sponsoreret af Den Gamle By. Ord, tanker og holdninger er helt vore egne//

En af vores favorit udflugtsmål i julen er helt sikkert Den Gamle By. Det er først rigtig jul når vi har været forbi der. Stedet vækker dejlige minder helt tilbage til vores egen barndom, hvor vores forældre og bedsteforældre flere gange om året tog os med derind. Særligt vores bedsteforældre kunne levende fortælle om deres barndom og dagligdagen dengang. Specielt omkring juletid emmer stedet af nostalgi, hygge og gode historier. Læs med og deltag i GiveAway af billetter til Den Gamle By og mærk selv den magiske julestemning.

Med lidt supplerende forklaringer omkring “gamle dage og da oldemor var barn” er det oplevelser børnene sent glemmer

I den gamle by er der masser af oplevelser for hele familien og der er garanti for at komme i julestemning. De hyggelige gader emmer af julehygge med deres pynt, lysende lanterner og hestevogne. Vi har gennem mange år været afsted og oplevet den helt særlige magi og hygge der findes her. Med mindre børn er de levende udstillinger altid et hit, de lagre virkelig oplevelserne dybt i og med at de selv inddrages. Med lidt supplerende forklaringer omkring “gamle dage og da oldemor var barn” er det oplevelser børnene sent glemmer og fortæller om igen og igen.

Julemagi i den gamle by

I lørdags (17/11-18) startede den helt magiske levende juleudstilling i Den Gamle By. Hele FantasiFabrikken drog derfor afsted i søndags for at kickstarte julestemningen.

Vi gik på opdagelse i de historiske huse og så her, hvornår juletraditionerne opstod. Vi læste de forskellige forklaringer og videregav det på mest interessante vis til vores børn, der umiddelbart var både imponerede og interesserede. Vi gik primært efter de levende udstillinger, da det var dem der fængede børnene mest.

Mændene blev hurtig fange ved øludstillingen – lige pludselig var de svære at få med videre.

Der er noget helt særligt ved en tur i hestevognen så det skulle vi selvfølgelig også prøve. Børnene sad meget stille da vognen bumlede afsted på brugstenen. Der blev peget på alle de fine ting man kørte forbi og det gav en god anledning til at tale med børnene om, hvordan ting engang har været.

Børnene var så heldige, at de mødte et par ægte nisser i Den Gamle By – efter lidt overvindelse syntes alle 5 børn, at det var et kæmpe hit. Man kunne skrive en ønskeseddel til som ville blive sendt til ham med deres magiske kurv. Så er det ellers bare at gå og glæde sig til juleaften og se, hvad pakkerne indholder.

Der er så mange hyggelige ting udenfor – så husk at tage godt med varmt tøj på når du skal opleve julestemningen. Der er en fin udendørs legeplads med gammeldags aktiviteter og forlystelser. Imens børnerne legede varmede vi voksne os ved en kop varm hygge.

Trænger man til lidt leg indendøres i varmen så har de lavet en super fint lille legeland på det de kalder ‘LOFTET’. Det er en forstørrelse af deres fine nisselandskab som man går forbi for at komme ind til legelandet.

Hele vejen rundt i den gamle by er der boder, hvor man kan købe det fineste håndværk så som julepynt, julegaver og julegodter. Der er også de fine butikker i gammeldags stil med legetøj, håndværk og lækre sager. De er helt sikkert et besøg værd og børnene synes det gammeldags legetøj var spændende og anderledes. Det krævede lige lidt forklaring om gamle dage uden Paw Patrol og talende dukker.

Juleruten

Har i mere tid og er afsted uden børn er det hyggeligt at følge de 24 lysende lanterner på juleruten og tag på en spændende og lærerig tidsrejse gennem 400 års julehistorie. Oplev juleudsmykningen fra 1600-tallet og frem til 1974 og se, hvornår juletræet, julebukken og julepynt bliver en del af danskernes jul.

Praktisk information og tilgængelighed

Det er forholdsvis let at komme til Den Gamle By med bus og bil. Dog kan det i peak-perioderne være lidt trangt med parkeringspladser tæt på indgangen. Der er dog mange parkeringsmuligheder i umiddelbar nærhed. Se oversigtskort lige her.

Gangbesværede, kørestolsbrugere og barnevognsbrugere er der også tænkt på, da de toppede brosten kan være en udfordring. Der kan skydes genvej til gader med bedre belægning ved at gå efter den røde portal lige når man kommer ind på museet. Det er endda muligt at låne en handicapscooter enten på dagen eller ved at forhåndsreservere inden ankomst. Den Gamle By har lavet en liste over attraktioner, som er nemmere tilgængelige for gangbesværede lige her.

Har du småbørn og får brug for en pusleplads er dette også tilgængeligt flere steder på museet. Kommer du i bekneb kan du sågar hente gratis bleer, hygiejnebind, hovedpinepiller, plastre og hundeposer. Sikke en fornem service som småbørns familier elsker når man er kommet hurtig ud af døren.

Der er er op til flere hyggelige caféer og spisesteder på museet, hvor man kan få smagt de gamle retter og bagværk. Det er så hyggeligt især her i de kolde vintermåneder. Har du medbragt mad kan det nydes i “Madkassen” eller i det fri.

Billetter og årskort

Billetpriserne opfordrer virkelig til at tage afsted med familien da børn under 18 år kommer gratis ind. Kommer i på besøg flere gange kan det hurtigt betale sig at investere i et årskort. Et årskort giver udover adgang for dig også adgang for en ledsager. Der findes forskellige typer af årskort og rabatter til studerende og pensionister. Find oversigten lige her.

Vind!! Fribilletter til Den Gamle By

I samarbejde med Den Gamle By udlodder vi 2 x 2 fribilletter (gyldig i 2018) så i sammen med jeres familie eller kammerat selv kan opleve julens magi. Kig over på Instagram (følg link her) og Facebook (Følg link her) for mere information om, hvordan I vinder disse billetter.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.