Babydukke i det fineste, strikkede dukketøj

Uha! Jeg har længe taget tilløb til at få lavet noget dukketøj til Fridas elskede babydukke. Bloggerland, Facebook og Instagram flyder jo over af smukt dukketøj, så det kan være svært at vælge, hvor man skal starte. Men nu fik jeg endelig taget mig sammen.

I takt med at Fridas kærlighed til ‘Baby’, som dukken hedder, voksede og hendes fødselsdag var lige op over, var der ingen undskyldninger for ikke at komme igang.

Rigtig mange af de strikkedesignere som vi er vilde med har også lavet dukketøjsopskrifter – mange af dem er miniudgaver af børnetøjsopskrifterne. Vi er vilde med det. Valget faldt på Petiteknit, som har lavet de fineste strikkeopskrifter til dukketøj  samlet i et hæfte med 11 opskrifter.

Jeg brugte noget tid på at lede efter opskrifter, som passede i størrelsen på Fridas dukke, som er 37cm. Det er så åbenbart en lidt ukurrant størrelse, men det er nu engang den som Fridas kærlighed er faldet på. Jeg skalerede bare opskrifterne undervejs så de kom til at passe. Det var ikke nogen større opgave når dukken var lige ved hånden.

Den store garderobe

Tøjet sprang nærmest af pindende, da det jo var så små størrelser. Det er tilmed en virkelig fed måde at få brugt restgarnet på. Jeg tror det er den første dukke, som er så godt klædt på i lækkert uld. Det er specielt godt når man prøver at få kreaskabet til at fylde mindre – det kan du læse om lige her.

Baby-dukken har fået den helt store garderobe med alt fra kyser og kjole til bukser og bluser. Den har endda fået en lille hæklet pyntekrave. Den har jeg skaleret her fra.

Frida fik også en masse andre dukketing i fødselsdagsgave. Så tiden går med at klæde af og på, made og skifte alt imens baby bliver hevet op og ned af klapvognen. Aller bedst er det når hun kan få lov at cykle rundt på sin trehjulede cykel med dukken på ladet.

Følg med på bloggen, hvor der i helt sikkert vil komme flere hjemmelavede ting til dukkebaby.

 

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.