Opskrift: Frisk kage med smag af sommer

Vi elsker kage! Alle slags kager er et hit herhjemme – specielt de hjemmebagte af slagsen er et hit. Når vi inviterer veninder til “kaffe” er det helt sikkert inklusiv kage! Nogen former for kage kan bare fremkalde en helt speciel lykkefølelse og det er denne kage et helt sikkert bevis på.

Denne kage smager himmelsk, smuk og enkel i udtrykket og er tilmed nem at kreere.  Når man dækker et fint kaffebord er prikken over i’et altså, at der står en smuk kage og ser indbydende ud.

Kagen er til ca. 8 personer

Ingredienser

  • 100g smør
  • 100g hvid chokolade
  • 2 æg
  • 2 dl sukker
  • 2 ½ dl hvedemel
  • 1 økologisk lime
  • smør og rasp til formen

Til topping:

  • 1/4 l. piskefløde
  • 150 g blåbær
  • 1 økologisk lime
  • hvid chokolade

Springform/tærteform på 24cm.

Fremgangsmåde

Start med at tænde ovnen på 200 grader så den er varm til kagen skal i ovnene.

Smelt smørret og put den hakkede chokolade i. Tag det af kogepladen og lad chokoladen smelte i smørret, imens der røres rundt.

Pisk æg og sukker luftigt og vend mel i. Vend fint revet limeskal og saften i. Til sidst vendes det smeltede smør og chokolade i.

Smør formen og drys rasp på. Kom dejen i formen og bag den nederst i ovnen i 15min.

Nu skal den køles helt af og stilles i køleskabet.

Inden servering piskes flødskummet og kommes på kagen. Pynt med blåbær, limeskal og revet hvid chokolade på toppen.

 

1 comment / Add your comment below

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.