Pusleplads: hvordan, hvor meget og hvor lidt….

På FantasiFabrikken har vi jo til sammen 5 børn, derfor har vi efterhånden skiftet rigtig mange bleer! Derfor har vi også brugt rigtig meget tid ved puslebordet og der er indretningen og indholdet alfa omega for, at det glider nemt når ens urolige barn skal skiftes. Læs med og se, hvad vi syntes en pusleplads bør indeholde.


Det er selvfølgelig meget individuelt, hvad man ønsker at have på ens pusleplads, men her er vores bud på, hvad vi har erfaring for er godt at have ved hånden. Man bør jo aldrig gå fra sit barn når det ligger på puslebordet så derfor er det nemmest, at hvad man skal bruge er inden for rækkevide.

Must haves

 • Bleer
 • Engangsvaskeklude/vådservietter/vatrondeller (til de mindste numser)
 • Affaldsposer
 • Stofbleer
 • Cremer til rød numse f.eks. Innotyol, zinksalve eller kartoffelmel
 • Evt. babyolie til massage
 • Evt blød børste
 • Saltvandspipetter til snotnæser og snaskede øjne
 • Evt. snot suger
 • Neglesaks (Tip: ved 98% af alle babyer er det nemmest at gøre når baby sover)
 • Termometer
 • Evt. Pinex – specielt når barnet er lidt ældre
 • Lidt tøj
 • Lidt legetøj/lille spejl
 • Evt babyvatpinde
 • Håndsprit

Indretning

Der er som sagt mange forskellige måder at indrette sin pusleplads på.

Den ene af os bor i et 2 etagers hus og der har vi prioteret at have 2 puslepladser. Et på hver etage, så man ikke skal rende unødig meget op og ned af trapperne.

Måden vi har gjort det på herhjemme er, at puslebordet nedenunder er til hurtige nemme skift. Mens puslepladsen oven på er med alt ekstra udstyr og det er også deroppe alt tøjet er.

Når man indretter en pusleplads er det også vigtig at højden på pladsen passer til en, det væghængte bord er nemt at tilpasse i højden. Hvor imod vi selv måtte være kreative for at få skabt den rigtig højde ovenpå. Løsningen blev en hjemmelavet puslepude der er 12cm høj og så bøjede vi plexiglas med en varmepistol så der kunne komme side på puslepladsen.

I FantasiFabrikkens anden familie var puslepladsen, i det forrige hus, indrettet på badeværelset. Her var vi selv i gang med at bygge en pusleplads med sider på, som gav en bedre arbejdshøjde. Designet var fars og bygget i en hvidmalet MDF plade.

Der findes et hav af forskellige blespande. Lige fra den gratis blespand, som man får gratis fra Babysam i deres babypakke og så til de almindelige pedalspande. Vi har ofte bare brugt en affaldspose og tømt den dagligt. Det er smag og behag. Ihvertfald er de små bleposer smarte, uanset, til at putte lugtebleerne i og, om man vil, så putte dem i en pedalspand. Men et godt tip er, at den minimum tømmes én gang dagligt. For your own safety!

Uro eller ej?

Der er forskellige holdninger til, hvorvidt uroer over puslepladsen er godt eller skidt. Nogle mener, at det fjerner muligheden for, at forældre og barn kan have øjenkontakt og se på hinanden. Der er vi nu lidt uenige! Et bleskift kan af og til være noget af et projekt, hvis det ikke skal gå op i hat og briller (sagt på en pæn måde, uden at komme med for mange detaljer). I disse situationer er det en fordel med lidt afledning og her kommer både uro og legetøj ind i billedet. Der er masser af tid til nærvær både før og efter bleskift.

 

2 comments / Add your comment below

 1. Hvordan har I sikret puslepladen på bordpladen? Vores bordplade på badeværelset er for kort ift. Puslepuden, hvorfor den vil stikke lidt ud… det kan jeg så se, at jeres også gør, så vil lige høre, om I har gjort noget, eller om det blot fungerer fint sådan? :)))

  1. Hej Sannie
   Oprindelig plan var at skure den fast. Dette er vi dog gået fra igen, da det ikke var nødvendigt. Vi har endnu ikke oplevet at den tipper, men det kommer selvfølgelig også an på hvor meget den stikker ud. Vi har lagt antiskrid under pladen så den ikke flytter sig.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.