DIY: Skaberlyst, læderetui og taske

Når man går op i håndarbejde (hold da op, hvor lyder man som en ældre dame) så er man ofte ret nørdet med valg af materialer. Jeg er ret vild med naturmaterialer! Jeg elsker at komme i en RIGTIG træhandel, hvor det dufter af råt træ. Lade hånden glide hen over et fint stykke slebet træ. Blødt uld, som ligger fint vundet op i smukke farver klar til at blive brugt til at skabe noget smukt. Jeg er vild med det. Derfor har jeg også længe gået og kigget på læder. Synes det er sådan et fedt materiale, som bare bliver feder jo mere det bliver brugt. Jeg har i længere tid taget tilløb til det, da jeg ikke rigtig har vidst, hvor jeg skulle starte og hvad jeg skulle bruge for at komme i gang. Læs med og se, hvordan det er gået.

Heldigvis for “projekt-læder” følger jeg med på denne lækre blog: Badelma. Hendes indlæg om læderarbejde var med til at give mig det sidste skub til at springe ud i projektet.

Læderiet er et slaraffenland for læder- og pels-elskere. Personalet ved alt omkrinv materialerne og arbejdet med det og vil heller end gerne hjælpe. Læderiet ligger kun 10 minutters cykling fra os. Så efter et smut derhen var det ellers bare at øve de grundlæggende teknikker. Det gjorde jeg ud fra youtube klips, f.eks. denne og denne.

Jeg har længe luret på det læderetui som PetiteKnit har til hendes knitpro strikkepinde. Etuiet er lavet af @made_by_askegren og kan købes på Instagram. Så da teknikken var nogenlunde på plads kastede jeg mig ud i et etui ala dette. Jeg har bare målt ud fra, hvordan jeg ønskede det og tilpasset det til mit udstyr. Aller først klippede jeg en model ud fra de mål jeg forstillede mig i papir og tapede den sammen. Denne blev yderligere tilpasset inden jeg skar det ud i lænderet.

Jeg brugte fremgangsmåden fra Badelma og teknikkerne fra youtubevideoerne og så var det ellers bare at ’samle’ det hele. Heldigvis blev det lige som jeg havde håbet på.

Til slut skal det hele smøres rigtig godt ind i læderfedt så det ikke tørrer ud og får alt for mange pletter men i stedet, med tiden, en fed patina.

På remmen rundt om etuiet har jeg forsøgt at stemple mit navn – det kræver dog lidt mere træning og skal ændres en dag ved lejlighed.

Til slut syede jeg en lille pung til små løse dele:

Glæder mig allerede til det næste læderprojekt – måske det skal være en taske ud fra Badelmas DIY.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.