Opskrift: Hurtig cheesecake på glas

Vi bringer her verdens nemmeste opskrift på en portionsanrettet cheesecake. Den gør sig perfekt, hvad end det gælder picnic-desserten, aftenkaffen, de uventede gæster, eftermiddagskaffen eller bare til “dig-tid”.Læs med og få opskriften på denne nemme portionsanrettede cheesecake i glas. Læs med og se om det ikke også bliver en af dine favoritter.

 

Det bedste ved denne lækkerbisken er, at den kun tager  10 min at bikse sammen og man har ofte alle ingredienserne hjemme i skabene i forvejen. Specielt her i sommervarmen er det lækkert med en hurtig og nem dessert til lidt afveksling fra is.

Vi faldt over denne opskrift hos madiblokken, som vi har modificeret til, hvordan vi bedst kan lide det. Det er en blog som helt sikkert er et besøg værd da den er fyldt med lækre opskrifter, som kan få alles tænder til at løbe i vand.

Ingredienser (6-8 glas)

200 g flødeost naturel
6 spsk flormelis
1 tsk vaniljesukker
4-5 spsk citronsaft
2 dl fløde, pisket til skum
10 digestive, knust til krummer
Syltetøj/marmelade
 
Det er meget nemt at ændre udtryk på kagen, ved at skrifte smag på syltetøj/marmelade til topping. Man kunne f.eks. pifte den op med denne hjemmelavede rabarber/orange marmelade. Der vil også kunne bruges friske bær, for at gøre den sommerlig.
 

Fremgangsmåde

Først piskes flødeost, flormelis, vaniljekorn og citronsaft sammen til en ensartet masse. Det er meget vigtig at det er fuldstændig ensartet for det er ikke muligt at piske den senere uden at ødelægge det luftige i kagen.

Derefter piskes fløden og vendes forsigtig i ostemassen med en dejskraber. Pas på at du ikke er for hård ved den for så falder kagen sammen.

Knus kiksene i en pose og fordel det i glassene og fordel ostemassen ovenpå kiksene.

Til sidste toppes cheescaken med marmeladen/syltetøjet i passende mængde.

Ja så er der jo egentlig bare tilbage og krydse finger for, at der er noget tilbage når der engang kommer gæster.

4 comments / Add your comment below

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.