DIY: Upcycling af lamper til børneværelset

Vi har, i den seneste tid, været i gang med at optimere børnenes værelser, hvilket har givet anledning til en del DIY projekter. I takt med at børne vokser ændre deres stil og behov sig. Derefter er det fedt at købe ting, som økonomisk er okay at skifte ud med jævne mellemrum. IKEA er altid godt når hjemmet skal opgraderes både hvad angår priser og design. Læs med og se, hvordan vi har hacket og upcyclet bl.a. IKEA lamper.


Drömsyn

Over Frejas seng hænger en af IKEAs forholdvis nye lamper, denne hedder noget så fint som Drömsyn. Den er perfekt som natlampe, dog syntes vi den kunne trænge til lidt mere personlighed. Derfor har vi været i gang med tusserne, husk at vælge nogle der kan tegne på plastik ex Poscatusser.

Det er kun fantasien der sætter grænser for hvile ansigter eller andet pynt man kan lave på lampen. Vi har samlet lidt flere forslag – også nogen, som vil passe fint på drengeværelset.

Så kan man jo mixe og matche typerne af øjne og munde som man vil.

Hack af gammel lampe

Da Alma ikke var særlig gammel fik hun den fineste gule lampe af et nært vennepar. Man kunne simpelhen ikke blive andet end i godt humør af at se på den. Mener den var fra Nordlux. Den har altid hængt ved hendes seng. Men da vi skulle renover børneværelset ønskede Alma sig et lyserødt univers, derfor var vi i gang med at kigge på ny senge lampe. Dog ente vi altid tilbage til, at hun gerne ville have en der mindende om den gule. Derfor måtte vi igang med at ændre farve og udtryk på den gule.

Materialer:

  • Spraymaling til metal.
  • Tusch til glas.
  • Evt lille klistermærke.

Fremgangsmåde:

Efter at have fjernet selve glas og pære blev lampen forsigtigt spraymalet. Imens malingen tørrede tegnede jeg ansigt på glasset. Som kysmund brugte jeg et glimmer klistermærke formet som et hjerte.

Der er noget fedt ved at tilpasse ting man allerede har så de får lige den funktion, udtryk eller stil man ønsker, eller at man køber noget, hvor man kan tilføje personlighed så det passer lige ind i ens hjem. Det bliver lige lidt mere unik og personligt.

 

7 kommentarer til “DIY: Upcycling af lamper til børneværelset”

  1. Pingback: Indretning: Pigeværelse til en 4 årig - FantasiFabrikken

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen