Uddeling: Indianer flødeboller

Vi har lige afholdt 2 års fødselsdag på  FantasiFabrikken og hvor er det en dejlig alder at fejre. Villum er akkurat begyndt at kunne forstå det med gaver og det at blive fejret og viser konstant håndtegnet for 2 år og siger så “Mi 2 år”. Villum skulle selvfølgelig også fejres af sine kammerater i vuggestuen og vigtigst af alt få lov at dele noget rundt til de andre børn. Så er det lige med at finde på noget spændende som Villum også kunne se det lækre i. Villum elsker flødeboller så selvfølgelig skulle han dele dét rundt. Læs med og se, hvor nemt vi lige peppede flødebollerne op så de fik et mere børnevenligt udtryk.

Når der skal fejres fødselsdag i institutionerne er der kutyme for, at fødselsdagsbarnet uddeler noget lækkert så som lækkert frugt, boller, kage e.l. Det kan jo være, hvad som helst selvfølgelig med omtanke for den enkelte institutions politik for, hvad der må uddeles. På FantasiFabrikken kan vi nu godt lide at der er gjort lidt ekstra ud af det. Det skal så men ikke så meget til før, at det der omdeles får et lille twist af noget festligt og barnligt. Eftersom der på FantasiFabrikken er i alt 5 institutionsbørn er det ikke første gang vi har lagt hovedet i blød for at finde på ideer. Herunder ses et udpluk af, hvad børnene har delt rundt (Frugtvafler, frugtbiler, prinsesseposer og Figenfigurer):

Det er så dejligt at se børnenes glæde og stolthed over at dele rundt.

Nå tilbage til de umiddelbart ret kedelige flødeboller som vi dg fik peppet lidt op med lidt barnligt udklædning.

Materialer:

Fremgangsmåde:

Start med at ligge alle flødebollerne ned og lav to prikker på hver som øjne. Jeg havde sådan en tube med glasur som det var meget let at håndtere. Alternativ kan man jo putte glasuren i en pose og klippe et lille hul i hjørnet af posen.

Det nemmeste er at klippe julestjernestrimler i passende størrelse så de passer rundt om flødebollerne. Man kan selvfølgelig sagtens selv klippe strimlerne af papir. Jeg satte en dobbeltklæbende pude for enden af strimlen og lagde de to små fjer på denne inden jeg foldede den anden ende ind over så det dannede en ring. Jeg brugte altså ikke noget lim overhovedet.

Når glasuren er nogenlunde tørt kan indianerpandebåndet placeres på de små kære indianer-flødeboller. Mega nemt og alligevel virkelig festligt. Villum var stolt da han delte rundt.

Ydermere delte han frugtspyd rundt med stjerneformede vandmelonstykker og blåbær på, hvilket også er ting Villum holder af.

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen