På tur: “Fri For Mobberi” børnestafetten

Det er tid til at melde sig til Fri for Mobberi Børnestafetten!!

Sidste år deltog vi i Fri for Mobberi Børnestafetten. Et virkelig fint arrangement, der finder sted både i Aarhus og København. Børnestafetten er Mary Fonden og Red Barnets årlige børneløb mod mobning. Læs med og hør ganske kort om hvorfor, hvordan, hvor og hvornår.

Hvorfor?

Løbet markerer det alvorlige budskab:

Det er aldrig i orden at mobbe, og alle har ret til en plads i fællesskabet.

Et budskab vi synes er utrolig vigtigt at præsentere for børnene. Det er en vigtig samtale at have med sine børn. Hvordan mon det føles? Hvordan ser man ud når man er ked? Hvordan mon det føles at være ensom? Det er selvfølgelig et stort emne at tale med de mindste om men det skader ikke at dyrke børnenes empati. Sidste år gik det hos Freja mest ud på at lære ordet “mobberi”. I år vil hun nok kende mere til, hvad det egentlig handler om. Vi er overraskede over, hvad vi nogle gange ser ske i, måske, især pigegrupperne allerede i børnehaven. Nogen holdes udenfor og drilles. Av det gør ondt at se den realitet i øjnene som forældre.

Hvordan?

Ruten er én kilometer lang, altså kan alle aldre være med. Alle børn mellem 0-13 år kan deltage. Børnene løber med en lille bamse som stafet, der skal afleveres når de kommer i mål, hvor de så får en medalje. Én km var så passende for Freja og Villum sad jo, dengang, bare i barnevognen og nød stemningen. Freja var SÅ stolt over at have gennemført distancen og da vi kom i mål var der, som sagt, medaljer, high five og aflevering af den lille bamseven.

Udover løbet er der børneunderholdning og sjove aktiviteter på pladsen. Pladsen er åben fra kl. 10-14, hvor der løbende er forskellige underholdning for børnene. Kl. 10.25 starter første indslag på scenen, hvor Ole Kibsgaard og Kaya Brüel underholder med klassiske børnesange. De var der også sidste år og det var så hyggeligt at stå der foran scenen og danse og synge med. Læs mere om programmet lige her og se, hvem der ellers gæster festpladsen.

Imens alle disse indslag foregår skal man have hentet sit startnummer og sin løbe t-shirt inden de første løbere sendes afsted kl 12. Der er mange forskellige “boder” på pladsen, som alle er et besøg værd. Man kan eksempelvis få lavet en Fri for Mobberi-tatoo, der er konkurrenceboder, du kan lege med lego, tegne, lave bål og meget mere.

Da vi deltog sidste år synes menneskemængden ikke så stor på pladsen. Der var god plads, dejligt vejr og rigtig god stemning. Jacinta fra Ramasjang gæstede også pladsen og var så venlig at tale med børnene og give alle de, som ønskede det krammere. Alle medvirkende på pladsen var generelt utrolig nærværende og dedikerede. Alt sammen en stor oplevelse for især Freja på, dengang, 3 år.

Sidste år var det altså sparsomt, hvad der var af muligheder for at købe mad. Der var en sandwichbar og det var det. Så det er oplagt at tage en madkurv med selv og slå sig ned på pladsen og nyde stemningen mens man spiser. Vi er jo fan af bl.a. pølsehornene, figenfigurerne og det hjemmelavede rabarbersaft.

Hvor & Hvornår?

Dette fede arrangement løber af stablen både i København og Aarhus

– I maj i Mindeparken i Aarhus – læs mere og tilmeld dig her
– I juni i Fælledparken i København – læs mere og tilmeld dig her

Det koster 125 kr. per barn at deltage dette er så inklusiv medalje og t-shirt OG alle de fede aktiviteter på pladsen.

Tip

I Aarhus er der tæt på festpladsenden dejligste legeplads. Smut lige forbi og tjek denne legeplads ud før eller efter arrangementet. Vi har tidligere besøgt legepladsen, se mere og den lige her.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.