Opskrift: Iskold sommerlækker rabarbersuppe

Havde rabarberne ikke været begrænset af højbedet så havde de nærmest kunne overtage herredømmet i haven. Men det klager vi skam ikke over. Vi er vilde med rabarbernes syrlige sødme, som kan bruges i både bagværk og som tilbehør til det salte køkken. I dette dejlige sommervejr var lysten dog til en iskold sommerlækker rabarbersuppe med knas. Læs med og få opskriften på den ultimativt nemmeste rabarbersuppe, hvor største udfordring er køletiden inden man kan nyde den læskende sommertreat.

Det er virkelig hyggeligt at have børnene med til at høste afgrøderne i haven og trylle dem om til lækre spiselige livretter. Børnene elsker at være med og her kan de sagtens være med hele vejen og tage del i rabarber-snitningen hvad end de er 2 eller 4 år. Det selv at have været med til at lave maden øger i den grad også “modet” og lysten til at smage på maden efterfølgende. Win/win.

Ingredienser (5 personer)

  • 500 g. friske rabarber (alternativt fra frost)
  • 125 g. sukker
  • 2,5 dl vand
  • 1 vaniljestang (alternativt 2 tsk vaniljesukker)
  • Æblejuice til at fortynde suppen til passende konsistens

Fremgangsmåde

Rens rabarberne og skær dem i stykker.

Put rabarber, sukker, vand og vanilje i gryden og kog det ind til rabarberne er møre. -Omkring 5 min.

Så er det nu udfordringen kommer: Blandingen skal køle ned. Jeg satte det straks på køl så det kunne være klar til desserten.

Når det er afkølet blendes massen og der tilføjes æblejuice så det får den ønskede konsistens.

Kom evt. suppen en tur i fryseren så det bliver iskold og klar til servering. Det må dog ikke fryse.

Vi serverede en lækker havrecrunch til den iskolde suppe. Alternativt kunne man servere med en skefuld skyr, vaniljeis eller knuste kammerjunkere.

Vi har tidligere lavet lækre retter med rabarber, bla denne lækre saft eller sirup lige til at komme på morgenmaden. Mangler man en rabarberkage er denne her altså et sikkert hit.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.