Test: Silly Doh

//Indlægget er sponsoreret af Silly Doh. Ord, tanker og holdninger er vore egne//

Alle elsker modellervoks, uanset alder og køn. Her på FantasiFabrikken har vi gennem tiderne prøvet alle mulige slags modellervoks, dyrt, billigt og hjemmelavet. Derfor var det også meget oplagt da Silly Doh spurgte om vi ville prøve deres Magiske Silikone Ler. Vi har sluppet fantasien løs og leget med det magiske silikoneler. Læs med hvordan det var og hvad vi synes om produktet.


Glæden var aldeles stor da pakke fra Silly Doh kom ind af døren, alle børnene var klar på leg. Vi havde fået tilsendt en mellem startpakke, hvor alt man skal bruge til at komme igang samt lidt forskelligt tilbehør til at lave smykker med. Silly Doh er lavet af silikone og har fantastiske egenskaber, som vi alle på FantasiFabrikken virkelig er blevet fans af.

Hvad kan Silly Doh?

Alma på 5 år var straks klar på at kaste sig ud i den helt store produktion og havde en masse fede ideer om, hvad man kunne lave. Har man brug for inspiration til, hvad man kan bruge Silly Doh til så følger der et lille idekatalog med, som viser DIY på forskellige figurer og gode ideer generelt. Der følger også en lille skrivelse med om, hvad det forskellige ler kan – noget lyser i mørke mens andet kan skifte farve. Virkelig sejt!

Silly Doh smitter ikke af ligesom almindeligt modellervoks kan gøre, men små fnug har det med at klistrer en smule på leret når man ruller det ud eller former det. Men det må nok siges at være forventeligt og det er der skam også tænkt på. Det medfølgende idehæfte fungere nemlig også som en måtte, som der kan arbejdes på OG endelig kan du bare skylle Silly Doh under vandhanen, hvis det bliver for nusset. Mødrene var også fan af at det er langt sværere at blande farverne, så længe man opbevarer dem adskilt når du ikke leger med dem. Poserne de kommer i er genanvendelige. Så slut med den ensfarvede brune masse. We looove it! .

Det fedeste er, at Silly Doh kan bages i ovnen så det bliver til permanente figurer, hvorefter det faktisk kan tåle maskinopvask. Det bliver bliver altså først hårdt når det er bagt og kan indtil der genbruges igen og igen uden at udtørre eller smuldre. Noget af de vi mødre var særligt glade for var at leret var giftfrit og antibakterielt (CE mærket). Skulle det smutte på gulvet og blive griset, kan det skylles ren under vandhanen.

Fede features

Noget af det børnene fandt mest imponerende var det ler, der var selvlysende og som kunne skifte farve ved temperaturskift. William, som er 3,5 år syntes det var mega fedt, at der var forme med. Især den nøgne silikone flyver der kunne pyntes med farvet ler og bages var et hit. Den har efterfølgende  fået rigtig mange flyveture.

Man kan tilkøbe diverse kits med forme, DIY smykke pakker, silikonefigurer og punge, der kan pyntes. Så det er bare at komme i gang. Det er jo oplagt at lave nogle fine ting der kan gives til taknemmelige sjæle, der værdsætter hjemmelavede ting. Der kan jo laves små fine figurer der kan hænges på troldgrene, punge til kusinerne, halskædevedhæng til mostrene og pynt til bogmærker til bedsteforældrene.

Alma har fået lavet en smykke kollegition, som hun gladelig har delt med veninderne.

 

Prisen

Sammenligner man Silly Dohs magiske silikone ler med den traditionelle modellervoks er der altså visse forskelle som beskrevet ovenfor. Silly Doh er noget dyrere end almindelig modellervoks men det har altså også tilsvarende fordele. Hvis man kan lide disse fordele så er det helt klart pengene værd.

Silly Doh får vores varmeste anbefaling til de lidt større børn. Prisen er i den høje ende for kreaprodukter men det giver altså også mulighed for at forevige de små kunstværker så de kan bruges til gaver eller til pynt.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.