DIY: Upcycling af cykelhjelm

Så er det tid til at komme ud og få luftet cyklerne. Vi har været i gang med et lille IKEA hack, nemlig at dekorere og personliggøre cykelhjelme. Et sjov og hurtigt projekt. Læs med og se, hvordan vi har dekoreret (den ellers lidt kedelige) SLADDA børnehjelm fra IKEA.

IKEA har nogle fine neutrale sikkerhedsgodkendte cykelhjelme både til børn og voksne i sort og hvid. Udover at de faktisk sidder rigtig godt er det fedeste er prisen: 119 kr for børnehjelmene og 179 kr for voksenhjelmene (for IKEA Family medlemmer). Se hjelmene her.

Hjelmene kan jo dekoreres med alt lige fra farver og diamanter til filt-ører og perle-hale. Denne gang er det os voksne, der har været i gang med at dekorere. Man kunne jo være large og lade børnene dekorere deres egne hjelme, med den pris kan det da ikke gå helt galt. Er i hvert fald sikker på at Freja på 4 synes det ville være top-sejt at designe sin egen cykelhjelm. Men ja, nu var det lige de voksne der fik lov denne gang.

I første omgang har vi været i gang med hjelme til Villum på snart 2 år og fætter Bertil på 1,5 år så diamanter og glimmer blev det ikke til i denne omgang.

Sej superhelt

Villum fik en Batman hjelm. Meget sejt, hvis du spørger Villum. Man kan, som sagt, tegne lige, hvad man ønsker. Goggle dig evt frem til ideer. Det er vigtigt at tuscherne er spritbaserede for, at de kan holde på hjelmen, da hjelmen har en glad overflade. Hvis du påtænker at male store arealer med farve så anskaf dig en tyk sprittusch, så går det lidt hurtigere (taler, som du kan se nedenfor, af erfaring).

 

Jeg fik hjælp til hvordan jeg skulle gribe logoerne an på Google og fandt faktisk en meget god DIY på flagermusen lige her. I kan tro han var en sej gut da han fik sin cykelhjelm på for første gang. “Mi Batmaaaan!”. Så er det bare lige at få ham overbevidst om, at man kun behøver at have cykelhjelm på når man cykler….

Bertil fik en hjelm med nuttede bondegårdsdyr. Meget populært hos de to små drenge. Bag på Bertils hjelm blev hans navn også skrevet. Meget smart, så bliver den da ikke væk i dagplejen e.l. og man kan se bagfra, hvad han hedder…når han engang stikker af.

Hvis du laver fejl eller hvis Bertils hjelm skal gå i arv og navnet bagpå skal ændres kan sprittuschen fjernes med neglelaksfjerner. Det tager dog lidt af den glatte lak på cykelhjelmen.

Det er bare med at komme på et fedt motiv til hjelmen. Tag os endelig, hvis du  dekorerer din hjelm.

2 comments / Add your comment below

    1. Tak skal du have. De er ihvertfald et hit. Næste projekt er at slippe tøjlerne og lade min 4 årig datter selv dekorere sin hjelm.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.