Opskrift: Frisk rabarber/orange marmelade

Rabarbertiden er heldigvis så småt gået i gang og vi er vilde med det. Vi er så småt begyndt at tage af de fine rabarberstængler for at tynde lidt ud og give rabarbereren lys og luft. Vi har derfor været i gang med at lave den lækreste OG nemmeste rabarber/orange marmelade. Læs med og hør, hvordan og hvorledes. Vi lover det er lækkert.

Denne marmelade vil med garanti blive et hit på kaffebordet. Den er så lækker og frisk både, til osten og på franskbrødsmaden. Den smager kort sagt af mere. Denne opskrift er inspireret af Helena G. Verrows marmelade, som vandt Politikens syltemesterkonkurrence i 2013. Vi har dog lavet en lidt hurtigere udgave, hvor rabarberne ikke skal stå og råsylte natten over.

Ingredienser:

500 g rabarber (friske eller fra frost)
250 g sukker
1 vaniljestang alternativt 2 tsk. vaniljesukker.
Reven skal og saft af ½ økologisk appelsin
¼ dl vand
Evt atamon.

Fremgangsmåde:

Skær rabarberne i små stykker og flæk vaniljestangen på langs og skær den i 2 stykker.
Riv skallen og pres saften af en halv appelsin.
Det hele kommes i en gryde sammen med den 1/4 dl vand.
Kog blandingen langsomt op indtil sukkeret er opløs. Skru derefter op for næsten fuldt blus og kog i 5-7 minutter, indtil syltetøjet har nået geleringspunktet.
Fyld på rene evt. atamonskyllede glas.
Ønsker du en lidt tykkere marmelade kan du tilføje en smule geleringspulver.
Vi lover dig det smager himmelsk!
Velbekomme
Vi har fornyligt bagt den nemmeste rabarberber smuldrekage se opskrift her. Og har du yderligere rabarber så prøv den lækreste rabarbersirup som er perfekt til morgenmaden eller på pandekagerne.

1 comment / Add your comment below

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.