DIY: Pengegaver med et lille løft

Det er ved at være tid til årets konfirmationer og på FantasiFabrikken er vi selv inviteret til et par af slagsen. Konfirmationsdagen er en stor begivenhed særlig for konfirmanderne og den nærmeste familie. Det er så fin en dag og en god anledning til at hygge sig som familie. Vi har valgt at give pengegaver som et tilskud til konfirmandens ønsker. Så kan de selv spare sammen og administrere pengene. Pengegaver er jo egentlig i sig selv lidt kedelige så vi har lagt hovederne i blød for at peppe gaven lidt op. Læs med og få et par ideer til, hvordan pengegaver kan gøres mere spændende.

En flad kuvert med en pengeseddel er i sig selv ret kedelig og på en måde ret upersonlig så vi er, som sagt, kommet på et par ideer til, hvordan man kan give disse flade gaver et lille løft.

Pop-up box

Første ide er en såkaldt pop-up box også kaldt exploding box. De kan laves på flere forskellige mere eller mindre krævende måder. Vi er startet ud med en hel enkelt en af slagsen og har personliggjort den. I denne boks puttes en sikkerhedsnål og en lille oppustet ballon, som pengesedlen rulles ind i.

Materialer:

  • Tykt karton (2 stk A4)
  • Farvet papir til pynt
  • Ballon
  • Bånd/snor
  • Sikkerhedsnål
  • Saks, tusser, lim, tape, hobbykniv

Evt. andet tilbehør til pynt ex glimmer, klistermærler etc.

Fremgangsmåde:

Vi har lavet boksen af A4 papir, som giver en boks på ca. 7 x 7 x 7 cm.

Start med at klippe det ene papir til en kvadrat der er 21 x 21 cm. Nu skal den klippes som nedenfor illustreret og der skal ridses en lille rille så det er nemt at bøje papiret:

Alternativt kan man lade være med at klippe “hjørnerne” ud men bare rise en riller på følgende måde:

Låget skal klippes af en firkant der er 13x13cm. Klippes og rises som nedenfor illustreret. Fold låget og lim og flapperne fast.

Pynt

Nu skal boksen pyntes. Det kan man jo gøre lige som man vil. Det afhænge af, hvad gaven skal bruges til og hvilke interesser personen har. De kan pyntes med alverdens temaer så som fodbold, biler, heste, svømning, musik eller hvad modtageren nu har af interesser.Denne boks blev pyntet med blomster i bunden og med farvede indvendige flapper. Blomsterne er lagt dobbelt i forskellige størrelser og farver. De er kun limet fast i midten og bladende bøjes en smule op så de får lidt 3D effekt.

På den ene flap har vi sat en sikkerhedsnål fast med en sløjfe og skrevet PRIK HUL. Sløjfen er fæstnet på det øverste lag farvede papir.

På de andre flapper kan man jo skrive hilsner, billeder eller, hvad man nu vil.

Til slut kommes pengesedlen i ballonen, som pustes op så den passer ned i æsken. Ballonen kan fæstnes i bunden med en klat lim.

Alternativt kan man også lave små lommer til beskeder på flapperne:

Pengeæske med rul-ud effekt

Faldt over denne sjove ide til en pengegave i en tråd på Facebook. Den er egentlig ret simpel men synes den er ret sjov alligevel.

Materialer:

  • Papæske med låg. hjemmelavet æske, skoæske, smykkeæske eller en æske købt til formålet.
  • Manillamærke eller anden form for papirlap.
  • Papir til hilsner
  • Saks, tape, tusser

Fremgangsmåde:

I låget skæres et aflangt hul der passer på bredden af pengesedlerne.

Sæt pengesedlerne sammen til en lang række med tape. I den første sættes manillamærket, hvorpå der står TRÆK.

 

Rul pengene sammen til en rulle og lad snippen stikke ud af hullet i låget.  Man kan evt. klistre små beskeder ind imellem pengesedlerne som modtageren kan læse undervejs.

Der findes et hav af ideer derude har var i hvert fald to af slagsen.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.