Garnhygge: Havfrue-hygge

Havfrue-figuren er meget populær hos de store tøser på FantasiFabrikken. De har begge havfrue-barbier, tegner havfruebilleder og ser havfrue film på Youtube.

Derfor har Anne og mormor Birgit været i gang med at producere fine havfruetæpper, som er meget oppe i tiden lige nu. Læs med og se to forskellige udgaver af havfruetæppet. Der er åbenbart noget hyggeligt og fortryllende ved at sidde i sofaen som havfrue

Mormor Birgits havfruehale

Denne lille havfruehale er strikket uden opskrift men I kan lige få et par fif til, hvordan i selv griber projektet an.

Vælg garn og pinde, der passer sammen.

Slå det x masker op på en rundpind så det passer løst omkring barnets mave. Strik 2 cm rib (2r,2vr), lav en omgang med huller til elastik. Dette gøres ved at strikke (2vr,2 r, 2sm, slå en m op) dette gantages omgangen ud. Strik igen 2 cm rib (2r, 2vr).

Strik glatstrik indtil halen har den ønskede længde (den skal nå til ca 5 cm over barnets ankel.

Nu skal der tages ind, strik 5r, 2 sm. Gentag dette indtil omgangen er nået.

Strik nu igen 5cm glatstrik. Luk halvdelen af maskerne af. Over de restende masker skal halen strikkes, dette gøre gøre ved at strikke ret frem og tilbage på begge pinde. Der tages ud før sidste maske på hver pind indtil stykket har den ønskede længde.

Så deles maskerne igen i 2, lad halvdelen vente. De restenden masker strikkes på følgende måde: man starter inde fra midten af halen. 1r,2rsm, strik ret pinden ud men øg med en maske før sidste maske. Vend og strik 1 r, øg med en maske, strik ret pinden ud men slut af med 2r sm,1 r. Dette gøres 5 gange. Du skal der ikke længer øges men kun lukkes af. Når dette er gjort 5 gange skal der lukkes af både i start og slut af hver pind. Bliv ved indtil der ikke er flere masker. Bryd garnet og hæft. Det samme gøres med de masker, der venter.

Hæft alle ender og træk elastik igennem hullerne i toppen. Der er et hul nede ved halens start, der kan barnet stikke fødderne ud så de evt kan gå rundt i halen med små skridt og føle sig som en havfrue.

Lutter Idyl havfruehale

Den store af de to haler er hæklet efter opskriften lige her. Lutter Idyl er generelt en hækledesigner, som har nogle rigtig fede designs og en stil der er utrolig gennemført i alle hendes produkter. Hun har ydermere udgivet 3 bøger: Lutter Løkker 1,2 og 3, med forskellige temaer. Disse er et most på kreahylden og vi har tidligere lavet ting derfra og brugt til barselsgave.

Det er meget nemt at ændre udtrykket på halerne ved at ændre i farverne, i opskriften er der også to forskellige designs. Den jeg har lavet med bølger og så en mere glat version.

I opskriften er det anbefalede garn: Arwetta  fra Filcolana. Jeg har dog hæklet det i Drops Flora da den pris passede mig bedre. De to typer garn kan erstatte hinanden uden ændringer i opskriften.

Opskriften er en smule avanceret så, hvis man vil lave den med bølger kræver det lidt erfaring. Laver man den glatte model skulle den være nemmer at gå til. Man skal lige være opmærksom på at størrelserne er lidt store.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen