Opskrift: Tal-kage alla mudcake

Instagram, facebook og nettet generelt bugner med tidens mest populære kage: Talkagen. En kage der formes som et tal og pyntes med frosting og diverse farvestrålende pynt så som spiselige blomster, små kager og slik. Læs med og få opskriften på vores udgave af talkagen med mudcake og cremecheese frosting.


Denne opskrift-udgave af tal-kagen er venligst lånt af en sand bagedronning fra min datters terminsgruppe. Hun lavede så smuk en udgave af denne kage så jeg bare måtte lave en tilsvarende til Frejas 4 års fødselsdag.

Selve kagebunden kan laves som enkel bund eller i flere lag. Bundene kan egentlig laves af lige den type man ønsker: mørdej, vandbakkelse (opskrift), lyse/mørke kagebunde, brownie eller som os: Mudcake. En lækker, tung og intens blanding mellem chokoladekage og brownie. Denne type bund laves som en enkel bund da den er for “tung” til at lave som lagkage.

Mudcake:

Ingredienser:

200g mørk chokolade
500g smør
700g sukker
5dl mælk
6æg
2 tsk bagepulver
600g mel
10 spk kakao

Fremgangsmåde:

Chokolade, smør, sukker og mælk smeltes i en gryde.
Hæld det så over i en stor skål og lad det køle lidt. Æggene røres i et af gangen, hvorefter mel, kakao og bagepulver sigtes i.
Dejen hældes i en bradepande beklædt med bagepapir. Bages i ca. 40 minutter ved 175 grader (varmluft).

Når kagen er afkølet skæres kagen ud i det tal, bogstav eller figur du ønsker. Lav evt en skabelon i papir/bagepapir og skær efter den.

Kagen kan sagtens bages dagen før. Det gør den bare mere svampet.

Cremecheese frosting:

Ingredienser:

125g smør
75g flormelis
200g philadelphia.

Evt. 1 tsk vaniljesukker og revet skal af en lime

Smøret piskes blødt. Pisk flormelis i til en ensartet masse. Den kolde ost tilsættes og piskes sammen til en ensartet masse.

Frostingen sprøjtes ud gennem en glat tyl i små toppe af passende størrelse ovenpå hele kagen. Du kan selvfølgelig vælge tyl efter smag og behag.

Pynt:

Man kan vælge lige det pynt man ønsker. Eksempler på pynt kunne være:

 • Spiselige blomster/chokolade dyppede blomster.
 • Mini kyskager (opskrift)
 • Mini macaroons (opskrift)
 • Friske bær
 • Slik
 • Spiseligt glimmer
 • Fyldte chokolader

Kun fantasien sætter grænser. Freja og jeg havde været på indkøbstur efter tøse-farvet slik og blomster. Blomsterstilkene/bagsiden af blomsterne dyppes i chokolade da vores blomster ikke med sikkerhed var usprøjtede, så de var kun til pynt. Pynten ligges oven på frosting-toppene.

Psssst…..resterne af mudcaken kan passende bruges til lækre romkugler (opskrift).

Velbekomme…..

8 comments / Add your comment below

 1. Shit, den bliver jeg nødt til at prøve at bage, når ældstearvingen fylder 7 i maj. Pænt taknemmeligt tal at lægge ud med 😛

  Smuk kage!

  Kh, Mette

  1. Ja 7 skulle da være lige til at gå til. Den er faktisk rigtig nem. Bunden kan jo laves med hvilken som helst kage. Denne er ret “tung” men virkelig lækker.

 2. Hvor er den bare fin!
  Hvor mange personer bliver der ca til i ét tal? Jeg skal bage en til en 30 års fødselsdag – så jeg får jo to tal, men er stadig bange for der ikke er nok 🙂

  1. I et 4 tal var der mere end rigelig til 20 personer, det er en kage man ikke tager store stykker fra. Ved selvfølgelig ikke hvor mange gæster du skal bage til men der er til flere end man lige tror 🙂

   1. Tak for dit svar 🙂
    Vi bliver 43, men der kommer også 3 cheesecakes, så tænker at en dobbeltportion må være nok? så passer det med to tal. Vil du ikke vurdere det?

 3. Hold da op en kage – den vil jeg lave til min søns 4-års fødselsdag 👏🏼
  Hvor stort er dit tal? Er det ca et A4 eller A3 papir?

  1. Den er virkelig lige så nem at lave som den er fin. Du kan jo lave den med lige den kagebund du kan lide. Pynten kan jo købes i bland selv i lige den farvenuance man ønsker.
   Jeg klippede et stykke karton i samme størrelse som bradepanden (den der passer til ovnen) og tegnede så 4-tallet så stort som kartonen tillod det. Jeg brugte en lineal så linjerne blev lige brede. Alternativt kan man jo lave den i frihånd.

   En af vores læsere fortalte at hun havde halveret kage i to og så lavet to tal af samme kage, hvilket også fungerede rigtig fint

Skriv et svar