Påske: Hyggeligt påskebag

Påske er, for de fleste, lig med fridage og familiehygge. Derfor er det oplagt at toppe hyggen med noget lækkert hjemmebag. Vi har sammen med børnene været i gang med at bage. Denne gang er det blevet til Bunny bread eller påskehare-brød. Læs med og se, hvordan det gik.

 

Det er altid hyggeligt at bage med børnene og de elsker det. Det er ikke altid at brødet lige får den form man havde tænkt sig men uanset er de så stolte over deres bagværk. Det er en fryd at se. Sidste år bagte vi kære kaninboller, som også blev et hit.

Igen i år har vi været i gang med at søge på nettet efter en ny form for påskebrød. I år faldt valget på såkaldte “Bunny bread”. Vi brugte en almindelig bolledej. Du kan bruge din ynglings-bolledej eller denne opskrift  som vi brugte. Alternativt kan man bruge en af de melblandinger hvor der kun skal tilsættes gær og vand.

Brødene skal formes som på billedet nedenfor. En lang “pølse” snoes og en lille kugle dyppet i sesam som hale. Det er vigtigt at ørerne laves lange nok så de ikke forsvinder under hævningen. Vi taler af erfaring.

Freja var også i gang med at lave hendes udgaver af en påskehare med ben mens Villum stod for at rulle halerne i sesam. Men vigtigst af alt var, at de hver især var stolte over deres bagværk.

God påskeferie til jer

 

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.