DIY: Kørepose/tæppe til autostolen

Denne kolde tid kræver varmere og tykkere overtøj for at kunne holde varmen. Det er koldt om morgenen og ungerne har flyvedragt på når vi henter dem om eftermiddagen i institutionen.

Problemet opstår når børnene skal transporteres i bil i det kolde vejr. Vi har tendens til at klæde børnene godt på når vejret indbyder til det. For hvem kan nænne, at børnene skal fryse? Læs med og hør hvordan man undgår at køreturen bliver farlig.

Det kan faktisk ende fatalt, hvis børnene har for tykt tøj på når de fastspændtes. Selerne kan ikke spændes stramt nok. Uanset hvor meget du så spænder selerne så strammes de kun ind til overtøjet. Der kan således være op til 5 cm fra selerne og ind til barnets krop. Hvis uheldet er ude og bilen kollidere eller der foretages en hård opbremsning vil barnet ryge 5 cm frem i selen, hvorved nakken vil belastes og presset vil, i værste tilfælde, ødelægge livsvigtige indre organer. Ydermere vil selerne kunne glide ned over skuldrene, hvis barnet ex er iført en tyk jakke herved vil barnet kunne ryge ud af autostolen eller slå hovedet frem i stolen foran.

Så alt i alt må det, optimalt set,  konkluderes at tykt overtøj ikke hører til i autostolen. Derimod er et tæppe/pose som passer ned i autostolen helt genial. Vi har lavet en DIY til en lækker kørepose/tæppe som Frida bruger i hendes autostol.

Materialer

  • Fleectæppe, f.eks. fra IKEA
  • 1,5m faststof til ydresiden
  • 1,5m faststof til indersiden
  • 1,5m Bånd/snor

Fremgangsmåde

Klip efter målene på tegningen i fleece og stof til både inderside og ydreside. Husk sømrum. Fra a til b, skal man lave en blød bue, som på sit højeste sted er 45cm.

På stoffet til ydresiden laves der to knaphulle oppe i toppen af rundingen. Træk båndet/snoren igennem disse og sæt den fast med knappenåle ved a og b. Sy det fast på ydrestoffet inden alle lag syes sammen.

Sy alle tre dele sammen; yderstoffet skal have vrang mod indrestoffet og så fleec øverst. Husk at lade et hul stå åben som der skal vendes igennem. Når det er syet sammen, vendes mod ret og hullet lukkes.

Lav en løbegang fra a til b hen over rundingen så båndet rynker sammen og ligger pænt.

Nu skal man have fat i autostolen og se, hvor man skal have lavet huller til selen. I vores skulle vi have 5 huller (dvs. at vi blev nød til at pille selen af stolen for at monter posen og sætte dem på igen bagefter) andre kan nøjes med 3 huller. Hullerne skal laves brede nok til selen. Jeg har zigzagget rundet omkring hullerne før de blev klippet.

Nu er der bare tilbage at montere den i autostolen og putte guldklumpen i.

Hvis man nu gerne vil lave en sommerudgave kan man bare droppe fleecetæppet.

God køretur med god samvittighed

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.