Opskrift: Nemme luftige pitabrød

Pitabrød er en, for os, lidt glemt spise, hvilket er virkelig ærgeligt. Børnene, såvel som vi voksne, er jo egentlig ret vilde med pitabrød. Man kan få lov selv at vælge indhold, hvilket, specielt for børnene, er ret spændende. Det er også letter at få dem til at spise sig mæt når de selv har indflydelse og æren for indholdet. Man får en masse grøntsager indenbords og kødfyldet kan være alt lige fra tun til oksekød eller hvad køleskabet nu lige indeholder. Læs med og få opskriften på luftige lækre pitabrød.

Når man, som os, er småbørnsfamilie, ved man bare, hvor kaotisk aftensmad kan være. Det er nærmest en diciplin i sig selv at få alle godt igennem det måltid. Børnene er trætte efter en lang dag og vi voksne er måske en smule stressede over at skulle nå det hele. Vi har før skrevet om, hvordan man kan gøre ens hverdag lidt nemmer i forhold til aftensmad lige her.

Nå men til sagen: Vi har været i gang med selv at bage pitabrød og det er virkelig nemt. Derudover er de virkeligt luftige og lækre modsat de billige købe-pitabrød. Selv i en små-stresset hverdag er det en nem måde at gøre lidt ekstra ud af aftensmaden på.

Ingredienser (ca. 10 stk):

  • 3 dl lunken vand
  • 25 g. gær
  • 1 tsk. salt
  • 450 g. hvedemel (for et endnu luftigere brød kan du erstatte melet helt eller delvist med Tipo 00)

Fremgangsmåde:

  • Rør gæren ud i vandet.
  • Tilsæt mel og salt.
  • Ælt dejen godt og lad den hæve 45 minutter.
  • Ælt dejen igennem igen og form 10 boller og rul dem flade.
  • Lad dem efterhæve 5-10 minutter.
  • Bag brødene ved 180 grader i 12-15 minutter. De skal være lyse og luftige når du tager dem ud.

Det er en fryd at se, hvordan pitabrødene hurtigt hæver op inde i ovnen. Så er det bare at vælge, hvilket fyld der skal i.

Velbekomme!

 

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.