DIY: Shake’n bake værtindegave

For nyeligt lavede vi den mest geniale værtindegave, hvis vi selv skal sige det. Den må siges at skille sig en smule ud men ikke desto mindre er den utrolig brugbar og sjov på den søde måde. Læs med og bliv inspireret til en sød værtindegave, som nærmest kan laves på vej ud af døren. Det er endda muligt at have et par stykker på lager.

Den består af “Shake’n bake” cookies på flaske. Det kræver ikke noget særligt. Man kan jo stort set selv bestemme, hvilke ingredienser man ønsker udover grundingredienserne selvfølgelig. Vi har her valgt at putte: hasselnødder, tranebær og chokolade i. Det kan jo udskiftes med alverdens nødder, skumfiduser, andet tørret frugt, Smarties, lakridspulver, ja kun fantasien sætter grænser.

Ingredienser:

Der bliver ca 8 cookies

  • Som glas brugte vi et gammel tomatsove-glas fra Rema1000, men brug hvad du har. Den opskrift kræver ca en flaske på 750 ml.
  • 1,5 dl mel
  • 1 dl farin
  • 1/2 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl hakket chokolade
  • 1 dl hakkede hasselnødder
  • 1 dl tørret tranebær

Fremgangsmåde

Afmål de forskellige ingredienser og hæl dem forsigtigt ned i flasken gennem en tragt lavet af et ark papir. Husk jo grovere ingredienserne er jo højre oppe skal de ligge i flasken. Flasken skal kunne rumme 750 ml. ellers bare tilpas mængderne.

Udsmyk et manilla-mærke eller ligende med vejledning på den ene side og en personlig hilsen på den anden side.

Vejledningen er som følger:

Smelt 85g smør og pisk et æg. Rør det hele sammen. Form dejen til kugler og bag dem på en bageplade i 9-11 min ved 180grader.

Hvem vil ikke blive glad for sådan en gave. Har du lidt blomster i haven kan du jo sætte et par fine blomster i sløjfen.

Ellers kan man jo også komme med saltmandler eller lankridamandler til værtindegave.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.