Opskrift: Friske fastelavnsboller m/limecurd

Sidste år bragte vi indlæg om alverdens mere eller mindre traditionelle fastelavnsboller. I år har vi været i gang med en lidt mere utraditionel udgave, som vi er blevet helt vilde med. Det er en dejlig luftig vanilje bolle fyldt med lemoncurd. Læs med og få opskriften på friske fastelavnsboller med hjemmelavet lemoncurd. Du risikere at blive lækkersulten….

Denne lækkerbisken består af en traditionel luftig vaniljesødet gærbolle som fyldes med hjemmelavet lemoncurd. Alternativt kan der købes en færdig lemoncurd, men det er faktisk ret nemt selv at lave sin lemoncurd og den kan jo bruges på brød, til pandekager og mange andre ting.

Er man ikke så meget til lemoncurd, kan det skiftes ud med lige en marmelade man aller bedst kan lide. Det vil også være nemt at lave fastelavnboller med forskellige smag til et større selvskab, så kan smagsforskellende bare markeres med farvet glasur.

Ingredienser til bolledejen:

75 g smør
2½ dl mælk + lidt til pensling
50 g gær
125 g yoghurt naturel
1 æg
2 spsk. sukker
1 spsk. vaniljesukker
½ tsk. salt
ca. 600 g hvedemel

Fremgangsmåde:

  • Smelt smørret i en lille gryde; rør mælken i, og varm blandingen, til den er lun.
  • Smuldr gæren i en skål, og hæld mælkeblandingen over.
  • Rør yoghurt, æg, sukker, vaniljesukker og salt i.
  • Tilsæt mel, lidt ad gangen, og ælt dejen godt.
  • Lad dejen hæve tildækket i 1 time.
  • Slå dejen sammen, og form 12 boller.
  • Sæt dem på en bageplade med bagepapir, og lad dem hæve tildækket i 30 minutter.
  • Pensel bollerne med mælk.
  • Bag dem i en 200°  varm ovn i 10-12 minutter.

Lad bollerne køle af og halvér dem, tag lidt af indmaden ud  og smør et godt lagt lemoncurd i.

Opskriften på hjemmelavet lemoncurd findes i indlægget lige her.

Selvom at smagen var lidt syrlig pga lemoncurden var den også et hit ved børnene. De kunne godt lide at det var en let og luftig fastelavnsbolle.

 

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.