Garnhygge: Opskrift på smuk ballerina nederdel

Det er vidst ingen hemmelighed at vi elsker strik på FantasiFabrikken! Dog er børnene ikke altid helt enig, men denne nederdel er dog en af de ting der er blevet taget virkelig godt imod. Vi er ved at blive helt rundtosset af at se Alma dreje rundt og rundt og rundt.

Nederdelen er så lækker, blød og fin. Man kan jo skrue op og ned på tøse looket ved at ændre farve på garnet. Opskriftener en vi selv har brygget sammen og kan meget nemt tilpasses barnets størrelse.

Der blev slået 100 masker op på rundpind nr 5 og strikke 5 cm glatstrik. En omgang vrang (denne bruges til at bukke lingingen på) og så igen 5 cm glatstrik.

Nu skiftes der til min 8 og i hver maske tages der en maske ud dvs. at der er 200masker til slut. Så er det ellers bare at strikke rundt til man når den ønskede længde på det yderste skørt. På Alma passede det ca med 23 cm. Hun er ca 108 cm høj. Når det har nået den ønskede længde lukkes af.

Derefter samles der 200 masker op på bagsiden af yderskørtet med pind 8, og igen strikkes der indtil det har den ønskede længde (som er længere end ydre skørtet). Der lukkes af.

Sådan bliver man ved med at lave lag til den har den ønskede længde og strut effekt. Her hjemme var det fint med 3 lag, men tænker helt sikkert at der bare kan tages masker op til endnu et lag når den begynder at blive forkort. Lige nu er den 27 cm i det længeste skørt.

Til slut skal man bukke linjen omkring vrang pinden og hæfte den fast på indersiden. Der trækkes en elastik igennem i en passende længde. Nu er der bare tilbage at lade ens datter danse rundt.

Alma var 4 1/2 da kjole blev strikkede og hun kan sagtens stadig passe den, men har man en mindre eller større pige er det jo bare at starte med at slå færre eller flere masker op.

Man kan bruge alt slags mohairgarn til nederdelen. Jeg havde flottet mig og købt silke-mohair. Grunden til at valget faldt på denne var, at den havde en dye-dip indfarvning. Hvilket har gjort at der var lidt farvespil i nederdelen. Der er brugt 2 nøgler silke-mohair til nederdelen og en passende længde elastik til linningen.

Værsgo’ og dans

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.