Opskrift: Mættende gulerodsboller med chiafrø

Har for nogen tid siden fået anbefalet en opskrift på lækre bløde gulerodsbollerboller med chiafrø og nu skulle det være. Freja skulle for første gang have en veninde med hjem fra børnehaven så der skulle være lidt ekstra lækkert til eftermiddagsmaden. Læs med og få opskriften på de super bløde boller med superfood ingrediensen: chiafrø.

Opskriften er fra Lene Tranbergs blog: Bagvrk. Lene er selvudnævnt surdejsnørd og kageprinsesse og det lever hun virkelig op til. Bloggen er fuld af lækre opskrifter og en masse gode bagetips. Det er ikke sidste opskrift vi prøver derfra i hvert fald.

Det er første gang jeg bruger chiafrø som ingrediens. Det er jo en af nutidens superfoods da de er rige på Omega-3-fedt, proteiner, kalk, antioxidanter og kostfibre.  Så det kan da kun blive godt.

Find den oprindelige opskrift her

Ingredienser (16 STORE boller):

  • 2 spsk. chiafrø
  • 1 dl vand

 

  • 25 g gær
  • 60 g margarine/smør
  • 4 dl kærnemælk
  • 1 spsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 250 g groftrevne gulerødder
  • 2 æg
  • 100 g fuldkornshvedemel
  • ca. 750 g hvedemel

Fremgangsmåde:

  • Bland chiafrøene med vand og lad dem trække i 15-20 minutter. Det er vigtigt, at de får lov at trække, da chiafrøene ellers vil blive som sprøde  birkes.
  • Margarinen smeltes, hæld kærnemælken i og opløs gæren.
  • Tilsæt salt, sukker, æg, gulerødder og chiafrø-geléen og rør godt.
  • Tilsæt det grove mel og derefter hvedemelet lidt ad gangen til det bliver en smidig dej, som lige akkurat slipper skål og hænder. Den må gerne være klistret. Både chiafrø og mel vil suge væske under hævningen.
  • Ælt gerne dejen i røremaskinen i 10 minutter.
  • Lad dejen hæver i skålen lunt og tildækket i en time.

  • Dejen æltes kort igennem og trilles så til boller. Her kan evt tilføjes lidt mel hvis dejen er for fedtet til at forme. Men ikke for meget!! Obs de hæver meget så ikke placer dem for tæt på pladen.
  • Lad dem hæve lunt og tildækket med et fugtigt viskestykke i 45 min. Det er vigtigt at det er et fugtigt klæde da bollerne derved bevarer deres saftighed. Læs hvorfor her.
  • Varm ovnen op til 225° (Almindelig ovn, ikke varmluft).
  • Bollerne bages 15-17 minutter og afkøles på en bagerist under et fugtigt viskestykke.

De blev godkendt af mindstemanden med et stort smil.

Bonus var at resten af bollerne kunne gå til aftensmaden, som så kom til at bestå af hjemmelavede burgere.

Velbekomme

 

Skriv et svar