Jul på FantasiFabrikken 2017

Så kom vi på den anden side af juleaften. Vi ser tilbage på en dejlig juleaftensdag fyldt med hygge, gaver, julemagi og ikke mindst glade børn. Læs lidt med omkring jul på FantasiFabrikken.

Vi har jo hele december ladet op til den store juleaftensdag med alverdens forberedelser og julehygge. Se blandt andet vores bud på julesnacks i indlægget om “Havregrynskugler“, “Lakridsmandler” og de lidt udfordrende “Honninghjerter.

Derudover har vi ikke holdt os tilbage med julepynten og de kreative sysler. Find vejledninger i indlæggene om “KB nissehuer“,  “DIY julegaver i børnehøjde” og “vinterkranse“. Men kig rundt på bloggen og se mange flere DIY.

Som prikken over i’et har vi tilført julen en pæn portion julemagi. Læs hvordan i indlæggene om “Julen flytter ind“, “Julemagi” og “Nissen flytter ind

Vi har begge arbejdet julenat og efterfølgende nat, hvorfor der har været lidt stille her på bloggen. Den tid vi ikke har været på job eller sovet har vi nydt med familien.

Selve juleaften forløb rigtig godt hos os begge. En dag fyldt med julehygge og forventningsfulde børn.

Haslegårdsvej

På Haslegårdsvej sov vi længe og fik besøg af gode venner til brunch. Vi havde pyntet juletræet d. 23. og nød synet og det spændende julepynt alt imens vi gik til og fra klippeklistre projekter.

Det var første gang vi skulle fejre jul hos os så det i sig selv var lidt stort. Over middag begyndte gæsterne lige så stille at komme. Efter et stykke rugbrød begyndte det store vaffelbageri. Der blev set julekalender, foldet julepynt og spist vafler en mas.

Sidst på eftermiddagen åbnede alle børnene et par pakker før vi skulle sige glædelig jul til et par af gæsterne, som skulle fejre julen hos andet familie.

Bordet blev dækket på smukkeste vis. Se hvordan her. Den traditionelle julemad blev indtaget og der blev danset om juletræet. PLUDSELIG bankede det på havedøren og julemanden blev budt indenfor. Han dansede med om juletræet og delte gaver ud til børnene. Ih det var altså stort for de mindste børn.

Herefter var det tid til risalamande og mandelgaver. Endelig var det tid til at åbne alle gaverne under juletræet. Og hold da op der var mange. Vi havde talt om at fordele gaverne over flere dage men blev enige om, at noget af det magiske ved juleaften jo er alle gaverne. Børnene var vilde med det.

Kantorvænget

Kantorvænget starter juleaften allerede d. 23. december hos de bedsteforældre, vi ikke skulle fejre juleaften med. I år var det hos svigerfamilien, hvor alle var kommet hjem til jul og den tyske del af familien havde indfundet sig. Der blev spist dejlig mad (dog ikke jule mad) og sunget, inden børnenes gaver blev åbnet.

D. 24 om formiddagen drog vi mod mine forældre, hvor min bror og hans familie var ankommet og oldemor var på trapperne. Juletræet var allerede blevet pyntet af Alma og mormor et par dage før jul.

Hos mine forældre er det en rigtig børnejul. Det har det været siden jeg var barn. Der spises hjemmelavede æbleskiver, konfekt og hygges. Ofte kommer der gæster forbi inden de skal videre til deres juleaften, men i år var vi bare os 12.

 

Inden vi spiser danses der om juletræet. William sang ‘På lofte sidder nissen’ så han blev helt gasblå i hovedet og han mente vi gik alt for langsomt. Selv Frida sang med, imens Alma forsøgte at spotte gaverne under træet med hendes navn på.

Før maden blev gaverne stille og roligt pakket ud og ja, der var som altid i overflod.

Derefter blev min mors dejlige julemad indtaget – der er altså ikke noget der kan overgå julemiddagen juleaften. Mandelgaven faldt desværre ikke til min fordel men alle tre børn fandt på mystisk vis en mandel i deres portion.

Aftenen sluttede vi af sammen, da vi som sagt skulle møde i nattevagt på sygehuset. En travl, travl nat men i godt selskab.

Nu står vi midt i hyggelige familiejulefrokoster og derefter nytår, som jo også er en festdag på FantasiFabrikken. Følg med på kanalen og hør om, hvordan nytårforberedes og fejres på FantasiFabrikken i år.

Mangler du en værtindegave til disse dages kom-sammen kan du give dig i kast med disse saltmandler, chokoladeskeer eller brændte mandler.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.