JUL #22: Julebords dækningen

Så nærmer juleaften sig med hastige skridt. Det er utrolig så hurtigt dagene op til jul går. Mange af gøremålene i forhold til juleaften kan bare ikke gøres før på selve dagen eller til nød: dagen før.

Men vi har da gjort os visse vigtige overvejelser omkring de forskellige gøremål herunder bordpynten. Når man går op i detaljer, er bordpynten bare en af de ting der fylder meget og vi gør os mange overvejelser omkring.

Vi har søg lidt rundt på nettet efter gode ideer til bordpynt og borddækning. Vi hæftede os ved nogle materialer og detaljer som vi vil prøve at inddrage i vores helt egen udgave af dette års juleborddækning.

Vi brugte følgende materialer:

  • Tranebær
  • Ståltråd
  • Jule-tags eller pap til selv at lave
  • Stofservietter eller engangsservietter
  • Glas/syltetøjsglas
  • Grønt (gran, thuja e.l)
  • Guldstjerner på ståltråd
  • Flydelys eller sterinlys
  • Kogler

Vi gjorde os overvejelser om at høje lys og dekorationer ikke ville du i forhold til at kunne se hinanden over border. Ligeledes ville en fyldig lang borddekoration også være i vejen for alle mad-skåle og -fade. Selv om en sådan dekoration nu ellers ser virkelig smuk og dekorativ ud.

Vi fandt mange ideer, hvor friske tranebær indgik. Vi forelskede os i tranebærs smukke farve kombineret med den dybe grønne farve havens thuja og julegranet har.

Lysestager

Ud fra ovenstående betragtninger kom vi frem til at lave et par glas fyldt med vand, grønt og tranebær, som toppes med et flydelys.

Det er ganske nemt. Put valgfrit grønt ned i glasset. Pres det lidt ud mod kanten. Har du problemer med, at det grønne flyder ovenpå eller flytter på sig så put noget madfilm ned i glasset for at fæstne det grønne. Put et flydelys i glasset og drys med friske tranebær som flyder smukt ovenpå. Hvis du som os er vild med guld så vikel noget tyndt og enkelt guldpynt omkring glasset. Vi brugte noget ståltråd med små guldstjerner på. Alternativ vil noget guldsnor eller ståltråd også give den fine detalje.

Servietpynt

Jeg er så heldig at have arvet nogle fine stofservietter. Hvad jeg IKKE har arvet er evnen til at folde servietterne i fine opstillinger. (Det må læres i det nye år). Derfor blev den simpelt foldede serviet pimpes op med de gennemgående tranebær.

Her er vi også på et niveau, hvor alle kan være med. Her er det oplagt at lokke børnene til at hjælpe. Find de fineste tranebær i æsken i nogenlunde samme størrelse. Træk tranebærren på ståltrådet indtil der kan dannes en passende størrelse ring. Jeg satte så et stykke grønt og et fint juletag på hver enkel ring. På jule-tagget kan der skrives små søde ordsprog eller små opgaver som fx “Bær ud efter hovedret”, “Put mandlen i skålen og rør godt rundt” eller “du må uddele den første gave” . Ringen lagde jeg bare oven på hver serviet. Relativ simpel ting som alligevel tager sig godt ud.

Stillede så pynten (stager, tranebær, kogler og grønt) lidt i klynger på bordet så der stadig var plads til skåle og fade.

Velbekomme og glædelig jul.

1 comment / Add your comment below

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.