JUL #17: 4 nemme DIY julepynt i børnehøjde

Nu hvor vi har fået pyntet op til jul herhjemme er lysten til at lave julepynt steget gevaldig hos børnene. Vi nyder alle at sidde og hygge om kreative sysler og det er fantastisk at se deres glæde og stolthed når det bliver hængt op eller foræret væk i gave. Læs med og få inspiration til DIY julepynt i børnehøjde.

Julekugler

Et projekt vi lavede sidste år med stor succes. Vi malede med porcelænstusser som kan købes her. Har man Porscatusser eller vandfast maling i forvejen kan det også bruges.

I Søstrene Grene kan man også købe plast-julekugler, der kan deles i to. Så kan børnene pynte dem på indersiden med glanspapir, glansbilleder, maling, glimmer og hvad man nu ellers har. Er de for små til at lege med maling kan man altid lave fine håndaftryk og årstal på julekuglerne.

Vi er blevet inspireret til en virkelig sød ide på bloggen: Sættekassen. Her skal man bruge de delbare julekugler og så putter man små sedler ind i kuglen, hvorpå der står minder fra året, der er gået. Ex. Ferie til Kreta, Lillebrors fødsel, Nyt hus etc. Så kan man ryste gode minder frem. Alternativt kan man skrive minderne med en tusch på en almindelig julekugle. Tjek ideen ud her. Vi har lånt billeder af Sættekassens minde-kugler:

Juleophæng 

juleophæng af selvhærdende ler pyntet med perler. Man kan kæbe selvhærdende ler rigtig mange steder efterhånden, vores er købt i Tiger. Og der er genialt til rigtig mange pynte ting og er altid et godt at have på lager.

Man ruller leret ud, husk ikke for tyndt og udstaser det i ønskede former. Så presse perlerne fast og der laves et lille hul i toppen til snor. Så skal de bare ligge og tørre.

Stor som små kan være med når det drejer sig om smeltede hamaperler. Det der skal bruges er kageudstikker, hamaperler og olie. Smør udstikkerne godt ind i olie og lig dem på en bageplade med bagepapir. Så skal ungerne ellers bare ligge perlerne i et tyndt lag og så ind i ovnen ved 200grader i ca 10min.

Så skal de bare trækkes på en snor så de kan komme op og hænge.

Julepynt med piperensere 

Det er så simpelt og der er hurtig succesoplevelse for selv de mindste. Man trækker perler på piperenser og så skal man som voksen hjælpe med at forme den i den ønskede form.

Det kan kun blive et smukt julepyntet hjem med dette pynt.

1 comment / Add your comment below

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.