JUL #15: spiselige og uspiselige brunkager

Der findes et hav af brunkageopskrifter og holdninger til, hvordan de skal være. Nogen vil have dem meget grove mens andre vil have dem tynde og fine. Når der bliver bagt hjemme ved vores mødre er det altid den samme opskrift de bruger og det kan man ikke ændre på. Men her hjemme prøver os stadig lidt frem og vi faldt over følgende opskrift i Søsterende Grene:

Så det blev årets første forsøg på brunkager gjort i begge hjem. At lave dejen sagde ikke rigtig børnene noget, men da der skulle stikkes ud var de helt klar.

Det er en fordel at have dejen på køl inden den skal udstikkes så den bliver fast.

Når børnene har mistet interessen for at lave brunkager, kan man rulle det til en pølse og skære tynde skiver af denne.

Nissen fik en smagsprøve. Eller hvem var det der spiste dem?? Hurtigt væk var de ihvertfald ….

Hæklede brunkager

Er man til den helt fedtfattige udgave kan man også hækle brunkagerne. De pynter fint, men smager ikke så godt.

Hvis andre også skulle få lyst til den fedtfattige udgave har vi lavet følgende opskrift:

Materiale:

  • Brunt garn, som passer til hæklenål str. 3
  • Hæklenål str 3
  • Rest hvid garn
  • Nål

Opskrift:

Tjek også opskriften på hæklede juleappelsiner ud her.

Velbekomme og forspis dig nu ikke.

Skriv et svar