Jul #7: Julens Magi incl. magisk DIY -Momsterjul låge 7

På blogplatformen Momster er FantasiFabrikken en del af en fælles julekalender: Momsterjul. Hver dag åbner en blogger en ny låge, fyldt med julestemning. I dag er det så vores tur til at sprede julestemning bag låge nr. 7.

På FantasiFabrikken er december måned noget helt særlig, for os alle sammen. Julen skal være en fantasifuld magisk tid fyldt med gode minder og traditioner. Da vi fik børn oplevede vi, at julen blev en helt anden -det hele blev bare en smule mere magisk. Det er nu blevet vores mission at gøre julen helt speciel for vores børn. Tiden skal være fyldt med magi og gode minder. Og hvordan gør man så rent praktisk det?

Det, som gør december og i særdeleshed julen helt specielt er jo i bund og grund ikke brunkagebagningen, risengrøden eller gaverne alene. Men det er, efter vores mening, de ting der er med til at skabe den helt særlige julestemning. Derved skabes den mindeværdige julemagi. Denne magi, er fortsat printet ind i vi voksnes gode minder fra vores barndom.

For at julemagien kan funkle skal den helt særlige julestemning skabes. Det gør vi ved at lade de store børn tænde kalenderlyset dagligt, der spises risengrød, ses julekalender, trilles havregrynskugler, hænges juleneg ud til fuglene og byens lysende juleudstilling besøges. Alt sammen noget, der er med til at skabe den helt rigtige julestemning. Så med hygge, varme, nærvær er man rigtig godt på vej.

Vi husker selv, hvordan det var da vi var børn. December skulle være på en bestemt måde for, at julestemningen føltes helt rigtig. Julen er en traditionsbunden tid, hvor vi har en masse minder og traditioner med fra vores barndom og vi er i fuld gang med at skabe vores egne traditioner. Disse vil være med til at skabe magiske minder både hos os og vores børn.

Allerede når julepynten pakkes ud starter glæden og lykken er stor når børnene genkender pynten fra sidste år. Stoltheden vil ingen ende tage når de fine julekugler, som de malede forrige år, dukker frem fra kassen. Lige som den decembermorgen, hvor børnene vågnede op og så, at den store lysende stjerne var blevet hængt op i vinduet. Der udbrød Alma på 5 år: ”Juhuuu…nu er den rigtige jul startet”. Denne følelse genkender vi godt selv. Nogle ting forbindes bare med den særlige julestemning som. Bare eksempler på, hvilke små detaljer børnene notere sig og kobler på deres magiske juleminder, helt ligesom os voksende.

Denne julestemning krydrer vi med nissebreve og lidt løjer, som er med til at puste til børnenes fantasi og derved med til at skabe den mindeværdige julemagi.

For at julen skal blive magisk skal børnenes fantasi vækkes. Der skal ikke det helt vilde set up til udover, at der regelmæssigt skal pustes til fantasien. Der skal læses juleeventyr, tales om nisser og stilles mad frem til ved nissens dør.

Forventningens glæde er stor om morgenen: ”Har nissen været der med et brev i nat? Har han spist grøden vi sætte til ham? Er han kommet med gaver eller har han danset om juletræet?” Hver morgen når børnene slår øjne op, lyser forventningens glæde ud af dem når de kommer i tanke om nissen. De hopper ud af sengen og nærmest løber hen til nissedøren, hvad har nissen mon nu lavet. Som voksen er det en fryd at se glæden i deres ansigter.

Nå nu vi er ved magien, hvad er så mere magisk end rystekugler. De der kugler med sne eller glimmer i, som man ryster, hvorefter julemagien drysser ned over motivet i kuglen. De hører ligesom julen til med deres magiske egenskab som sender os tilbage til barndommen. Det er forsat svært for os at gå forbi disse kugler i butikkerne uden lige at skulle ryste dem en gang. Kender du ikke det?

Rystekugler

Derfor kommer her en DIY på rystekugler til alle jer andre, der også syntes de er med til at gøre julen magisk.

Materialer:

  • Glas der slutter tæt, ex. Syltetøjsglas, glas fra babymad e.l.
  • Vand
  • Glycerin (kan undværes, det får bare glimmeret til at falde pænere).
  • Glimmer/pailletter
  • Vandfast lim (ex limpistol)
  • Pynt der kan tåle vand
  • Viskestykke e.l. der må blive våd

Fremgangsmåde

I bunden af låget limes pynten fast. Put en passende mængde glimmer/pailletter i glasset. Hæld en sjat glycerin i og fyld så helt op med vand. Inden låget skrues på puttes der lim rundt på gevindet på glasset. Dette er for at få det til at slutte fuldstændig tæt. Stil det på et viskestykke og skru låget på. Der vil flyde lidt vand over, alt efter størrelse på figuren.

Ryst nu glasset og nyd, hvordan magien ligeså stille daler ned over julefiguren.

Har du lyst til mere julemagi så læs tilbage bag de tidligere låger i Momsterjul:

Momsterjul låge 4: Juleoverskud

Momsterjul låge 5: Julebag i børnehøjde

Momsterjul låge 6: Kreative børn DIY

Imorgen går det løs hos: Mor til H

 

 

 

4 comments / Add your comment below

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.