JUL #6: Gammeldags havregrynskugler

Her på FantasiFabrikken er havregrynskugler normalt en ting der hører julen til. De får ihvertfald os på FantasiFabrikken i julestemning. Men allerede i oktober var vi i gang med at producere dem, da specielt Alma gerne ville dele dem rundt i børnehaven til hendes fødselsdag og i bund og grund kan havregrynskugler jo sagtens spises hele året rundt.

Ud over havregrynskugler delte hun også fignstænger og dadelkugler ud.

Det er virkelig nemt at lave havregrynskugler og børnene kunne være med til alle dele i processen. Et kæmpe hit, som vi helt sikkert skal gentage meget snart.

Ingredienser:

  • 300g havregryn
  • evt 1/2 appelsinjuice
  • 200g smør
  • 200g sukker
  • 40g kakaopulver
  • 100g kokosmel

Husk: ekstra kokosmel til at rulle de færdige kugler i.

Børnene fik lang tid til at gå med at finde ingredienserne frem og måle dem korrekt af og det var en fryd da alle ingredienserne skulle æltes sammen med hænderne. Dette kan selvfølgelig gøres hurtigere på en maskine, men så går de glip af alt det sjove.

Det er bare at blive ved med at ælte til det er en blød ensartet masse. Og så skal der bare trilles kugler – da de ikke skal i ovnen gør det ikke noget af der er forskel på størrelsen af hver kugle.

Til slut skal de rulle i kokosmel inden de er klar til at blive spist. Hvis der bliver nogen til overst gemmes de i en lufttæt beholder på køl.

Hvad for nogle lækkerier har i tradition for at lave til jul?

 

Signature

3 comments / Add your comment below

Skriv et svar