JUL #3: Brændte mandler

Når boder med brændte mandler popper op rundt om i bybilledet ved man, at julen nærmer sig. Det er virkelig en af de skønne juletraditioner, som kan få alle i julestemning. Det bringer gode minder når man ser folk med nissehuer stå og røre i de stor gryder med mandler. Og duften……mmmmm.

Brændte mandler er faktisk nemme selv at lave. Der er flere forskellige måder at gøre det på, men vores favorit er disse.

Ingredienser

200g mandler

200g sukker

1 dl vand

evt flormelis

Opskrift

Kom mandler, sukker og vand i en pande og varm op ved kraftig varme. Husk at rør rundt, sukkeret vil blive hvidt og tørt. Det vil igen bliver brunt og flydende og mandlerne vil blive blanke.

Spred derefter mandlerne ud på et stykke bagepapir og lad dem køle af. Mandlerne skal formentlig brækkes fra hinnaden.

For at undgå de klistre sammen kan de rulles i flormelis, inden de kommes i en lufttæt beholder.

De kan heldigvis holde i et godt strykke tid efter de er lavet, med mindre de bliver spist.

De er også fine at bruge som værtindegave til julearrangementerne. Man kan evt supplere op med disse lækre saltemandler.

2 comments / Add your comment below

  1. Pingback: Lakridsmandler

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.