JUL: Nemme Adventskranse

Adventskranse er et must i december måned når vi taler juletraditioner. Det er efterhånden en gammel tradition, som stammer helt tilbage fra omkring 1. Verdenskrig. De fire lys symbolisere de 4 adventssøndage før jul og der tændes ét lys hver søndag således, at der 4. søndag i advent tændes 4 lys samtidig.

Her på FantasiFabrikken har vi valgt at hoppe med på denne tradition også, da det er en af dem der har fulgt os igennem hele livet. Vi elsker traditioner og især at videregive dem til vores børn. Se gårsdagens indlæg og børnevenlige kalenderlys her og et tidligere indlæg om de forberedelser vi har gjort os for at tilføre julen lidt extra magi lige her i indlægget: Julen flytter ind.

Adventskranse kan se vidt forskellige ud. Eneste fællesnævner er de 4 adventslys. Oprindeligt var der tradition for den gran beklædte hængende krans. Men nu ses alt lige fra 4 konservesdåser med lys til en krans beklædt med glimtende julekugler.

Vi har forsøgt os med et par lidt anderledes udgaver. Fælles for dem er, at de er nemme at gå til. Vi har brugt, hvad vi havde i gemmerne og lidt nyindkøbt glamour. Vi endte faktisk ud med at være ret godt tilfredse taget vores evner i betragtning. Det skal nævnes, at vi har ladet os inspirere af Google og Pinterest, som kommer med et utal af fine ideer.

Udsmykning af kubus 

Som mange andre har vi også den fine kubus stage med fire lys. Den tager sig godt ud bare i sig selv og med lidt tilført julepynt er den jo perfekt som adventskrans. Sådan har den også fungeret de sidste par år, hvor der har hængt julekugler og tal på den. Men i år skulle der alligevel lidt fornyelse til.

Vi har brugt buskbum, lidt ståltråd og kogler med guld glimmer på. Hurtig enkel og nemt.

Enkle og luftige eukalyptus kranse 

Eukalyptus er in i øjeblikket og vi elsker det. Nettet er fyldt med inspirationt til dekorationer med eukalyptus, og det har vi ladet smitte af på vores adventskranse.

Vi brugte eukalyptusgrene, kobberfarvet ståltråd og perler, husløg, julekugler, gamle reklamemærker fra George Jensen.

Da vi havde lidt grene tilbage og nogle små lys lavede vi en til, bare i lidt mindre udgave og så med træperler som pynt.

Fad med kogler og hygge

Er du ikke så meget til de originale kranse kan du også sagtens bare tage et fad og tilføje alt dit ynglingsjulepynt og lidt kogler og grønt. Det ser virkelig fint ud og kræver ikke det helt store set up af grene og ståltråd.

Så må 1. Søndag i advent gerne komme an. Nu er vi ihvertfald klar.

5 comments / Add your comment below

  1. Jeg skal da lige lave dem første og nemme udgave med blade og kogler på, men i en Georg Jensen stage i stedet. Tror det bliver fint. Tak for inspiration. Julekram Nina

      1. Det lyder super fint – tag os endelig på instagram; @FantasiFabrikken_insta så vi kan se det fine resultat.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.