My little pony fødselsdag

Det er kæmpe stort at blive 5 år, hvis nogen skulle være i tvivl. Dagen efter Almas 4års Elsa fødselsdag meddelte hun, at næste år skulle det være My Little Pony tema, og det har holdt ved. Hun har nærmest ikke talt om andet de sidste par uger op til selve fødselsdagen. Det var dejligt at se hende glæde sig og tale om, at alle hendes veninder skulle komme på besøg. Hun havde en masse gode ideer til, hvordan hun ønskede dagen skulle være.  Så det var ellers bare at lytte til hendes ideer, dog sagde vi stop da hun spurgte om vi ikke kunne låne en rigtig hest.


At dele invitationer ud i børnehaven, er næsten en lige så stor del som selve festen. I Almas børnehave er de inddelt i tre grupper efter alder. Så vi inviterede de 9 piger fra Almas gruppe – en dejlig overskuelig størrelse.

Oprindelig havde jeg tænkt, at vi skulle ud og købe nogle My Little Pony invitationer, men når man er for sent ude og de kun kan købes over nettet måtte vi selv igang. Alma var selv med til at lave dem og skrive navn på – det viste sig at betyde rigtig meget for hende.

Vi havde fået printet My Little Pony billeder ud og skrev så teksten over selve tegningen af my little pony. Der efter foldede vi et stykke papir omkring og klippede ud så man kunne se billedet. Denne lukkede vi med et klistermærke, hvor vi havde klistret en cirkel med sølvglimmer og en cirkel med My Little pony på. Begge dele findes lige her og her til at printe ud.

Og så var der ellers en stolt Alma, der dagen efter delte dem ud til pigerne. Heldgivis takkede de alle ja og så begyndte nedtællingen af dage til festen skulle stå.

Lille fif: Forældrene til de 9 piger havde for over en månede siden fået datoen at vide så vi kunne vente med at dele invitationerne ud til en uge før festen. Sidste år var det svært for alle parter at forstå at der var 3 uger til selve fødselsdagen.

Pigerne kom ikke for at spise! Men vi havde bagt boller som var pyntet med My Little Pony pynt. Jeg havde printet disse ud og lamineret dem og sat på tandstikker. Det så rigtig fint ud og så havde jeg sørget for, at der var nok til at alle pigerne kunne få en stick med hjem.

Når det er fødselsdag hører der kage til, hvis man spørger Alma. Så der var blevet bagt banan muffiens. De var pyntet med regnbuer inspireret af Rainbow Dash (navnet på en af ponyerne).

Derudover var der skåret frugt og grønsager. Hertil blev der serveret kakao, saft og vand.

Huset var selvfølgelig blevet pyntet op til dagens anledning, dog mest det bord pigerne sad og spiste ved. Vi havde købt sølv tallerkner, små vindmøller og multi farvet konffeti. Der kom et hvidt lagen på bordet, drysset konfetti ud på midten og så var Almas nyfriserede My Little Pony figur linet op som pynt. På alle tallerkner lå der en sølv serviet og en lille vindmølle.

Ned fra loftet hang der forskellige honeycombs og balloner som vi havde fra tidligere fester.

Inden vi spiste blev der delt gaver ud, og det er altså noget der kræver hjælp fra voksne. Alle vil jo gerne at deres bliver åbnet lige med det samme.

Lille fif: Man kan f.eks lave flaskehalsen peger på i forbindelse med gaveuddeling.

Efter der var spist kage og sunget fødsesdagssang, legede pigerne lidt inden vi gik i gang med ‘skattejagten’. Da pigerne alle sammen skal starte i skole efter sommerferien, går de i storbørnsgruppen hvor man bruger meget tid på at ‘lære’. Derfor var skattejagten også lavet ud fra en masse forskellige opgaver, selvfølgelig suppleret med lege.

Skattejagt

Alle først skulle piger stille sig på række og se, hvem der hurtigst kunne spise en lakridssnørre med hænderne på ryggen.

Derefter havde jeg lavet forskellige My Little Pony masker, som var hængt på et gitter og så skulle pigerne tælle dem. Tælle hvor mange der var med lilla på, hvor mange med gul osv. Til sidste fik de hver en maske. Skabelon til maskerne findes her. Maskerne var lamineret så de ikke gik i stykker når pigerne leget med dem. Maskerne var tilføjet lidt glimmer og glitter som hår, da Alma elsker alt, der glitre. (beklager de dårlige billeder af maskerne – men havde glemt at få et billede før festen gik i gang)

Så havde vi printet talene ud fra 1-10 og gjort en masse farveblyanter klar. Så skulle pigerne male dem i alle regnbuens farver efter Rainbow Dash. Det er virkelig noget piger i den aldre kan bruge en masse tid på. Derefter skulle de stille sig op i rigtig rækkefølge efter deres tal. Det er vildt hvor gode 5årige er til dette.

Vi havde fundet My Little Pony tattos og det var jo oplagt at lave en post med disse. Alle pigerne var så fine da vi var færdige.

Nu skulle de rigtig til at bruge hovedet med en kimsleg. De stillede sig alle sammen rundt om sofabordet hvor der var lagt 15 ting som de skulle kigge på og huske – uden at tale sammen og så blev der lagt et håndklde over. Nu skulle de så på skift nævne en ting der lå på bordet. De kunne stort set huske alle tingene.

Til slut skulle de sætte halen på Fluttershy med elefantsnot. Jeg havde i fri hånd tegnet hende på et stykke pap, klisteret gul papir på kroppen og blank pink papir på håret. Den bliver stadig leget med her flere dage efter.

Til slut fik alle pigerne en lille godtepose som præmie. Jeg havde købt My Little Pony poser i Toys’r’us. Man kan købe alverdens festartikler til forskellige temafester hos dem, bare IKKE invitationer til My Little Pony fest.

Lille fif: Sidste år var vi næsten lige flyttet til kvarteret så vi havde skrevet i invitationen, at forældrene var velkomne til en kop kaffe når de hentede. Det var en rigtig god måde at møde de andre forældre på og. I år gentog vi succesen og inviterede på kaffe.

2 kommentarer til “My little pony fødselsdag”

  1. Pingback: 1 års fødselsdag // Giveaway - Fantasifabrikken

  2. Pingback: DIY: At sove på en sky - Fantasifabrikken

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen