Sprøde Koldthævede Gulerodsboller

Vi har fundet os en ny ynglings-bolleopskrift på en af vores yndlingsblogge.

Valdemarsro.dk . En virkelig lækker blog fyldt med spændende madopskrifter. Kan bruge lang tid på surfe rundt derinde og suge til mig af lækre opskrifter og inspiration.

Nå men tilbage til bollerne. Der findes jo et utal af bolle opskrifter. Men de her er virkelig noget specielt. De har en dejlig sprød skorpe og en lækker saftig midte OG de er fortsat gode dagen efter. Vi er på FantasiFabrikken glade for nybagte boller, hvor vi ikke skal have fingrene i dejen. Derfor er disse koldthævede gulerodsboller perfekte.

Ingredienser (20 stk):
  • 6 dl vand
  • 2 dl ymer/natural etc.
  • 25 gr gær
  • 80 gr solsikkekerner
  • 100 gr havregryn
  • 250 gr groftrevet gulerod
  • 3 tsk salt
  • CIRKA 800 gr mel eller til dejen har en passende konsistens
Fremgangsmåde:

Gæren røres ud i vandet, hvorefter ymer, salt, solsikkerkerner, havregryn og revet gulerod blandes i. Herefter røres melet i let efter lidt til det har den rette konsistens. Dejen skal ikke være helt flydende men den skal være meget klistret. Herefter sættes der film over skålen, som sættes i køleskabet til næste dag eller eftermiddag eller hvornår nu de nybagte bollerne skal nydes. Men min. en 6 timers hævetid er meget passende. Så de kan jo både røres sammen om morgen, som giver nybagte boller til kaffetid. De kan røres sammen ved kaffetid og nydes nybagte til aftenkaffen når børnene er puttet eller røres sammen om aftenen og der er nybagte boller til formiddagskaffen enten derhjemme eller på job.

Se vores andre bolle-favoritter: gulerods her og her .

VELBEKOMME og fortsat god dag

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen