Halloween: Græskarlanterner

  1. Nu hvor det begynder at blive mørkt udenfor tidligere og tidligere er det tid til at få skabt noget udendøres hygge. Hvad er mere oplagt en græskarlanterner, hvor ungerne selv kan hjælpe til?


Det er meget simpelt at lave græskar hoveder med børn, men man skal være klar med en hjælpende hånd. Børnene kan bruge lang tid på at udhule OG fylde fyldet tilbage i græskaret. Derud over syntes de, at det er en fest at få lov at sidde og lege med det slimede, glatte fyld.

Et lille tip er at købe et udskærersæt ligende dette:

Det koster ca. 30kr og fåes i de fleste supermarkeder og legetøjsbutikker. Det gør det meget nemmere at få fyldet ud og skærer fine snit i græskaret.

Så skal de voksne på banen og hjælpe de mindste med at skære ansigterne ud. Vores børn har en hel klar holdning om, hvordan det skal se ud. Der følger skabeloner med udskærersættet og ellers er Google rig på ideer.

Put til slut lysene i. Alternativt kan man bruge batteridrevende lys som ikke blæser ud og som kan indstilles til selv at tænde/slukke.

Det er så hyggeligt at sidde indendøre og kigge ud på de fine lanterner eller når man kommer sent hjem til ens hoveddør at der er hyggeligt lys i mørket.

Det bedste er nærmest at se børnenes stolthed over “selv” at have lavet dem. Hver en gæst guides med stolthed lige hen for at se de fine græskarlanterner.

3 comments / Add your comment below

  1. At lave græskarlanterner er simpelthen så hyggeligt. Man skal bare lige holde et vågent øje på de der knive og ivrige børnefingre 😀

    1. Jep det har du virkelig ret i. Synes de der sav-knive er gode da man ikke save ret mange gang frem og tilbage hvis fingeren er i veje, hvorimod en skarp kniv let kan smutte. MEN ja der skal passes på. Her er det at grave alt indmaden også rigelig med oplevelse for de mindste.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.