Er I klar? Honninghjerter

Så er det tid til at juleforberedelserne skal starte. Ihvertfald, hvis det gælder honninghjerter.

Vi, på FantasiFabrikken, er helt nye i denne branche. Men i år skal det være. Hvem elsker ikke honninghjerter. Der er noget nostalgisk over et honninghjerte med et engle-glansbillede på. Det kan ihvertfald få os i julestemning.

Så må vi se om vi kan komme efter det med hjemmelavede honninghjerter. Vi har reseached lidt på nettet og størstedelen sværger til at Meyers honninghjerte-opskrift er den bedste. Så den går vi med.

Det finurlige ved honninghjerter er, at der skal laves en for-dej, som skal trække i minimum 1! måned. SÅH vi er jo nærmest allerede bagefter, hvilket jo i sig selv hører julen til.

Ingredienser til fordej (ca. 20 stk):

 • 500 G. fast honning
 • 500 G. hvedemel

Varm honningen om i en gryde til 40-50 grader. Brug et stegetermometer. Pas på temperaturen stiger hurtigt. Rør derefter melen i til en ensartet masse.

Put dejen i en lufttæt beholder og gem den bagerst i køleskabet indtil december måned.

Når vi når december måned vil vi fortsætte bageprocessen. Til det skal vi have købt lidt julekrydderier ind. Se indkøbsseddel nedenfor:

I mellemtiden kan i læse om det videre forløb her. Det er en lidt lang proces, så det kan være lidt svært at have de mindste børn med ved siden. Vi er dog ikke i tvivl om at de små gerne vil være med når de skal spise. Derfor er det lidt svært at forstå, at før kagerne kan spises skal de liiiige hvile i køleskabet først min. 1! Måned og dernæst også 3-4 dage efter de er bagt .

Sæt i gang! Juleforberedelserne er i gang.

11 comments / Add your comment below

  1. Ja vi elsker dem også og der er altså noget nostalgisk over honninghjerter. Så vi prøver lykken. Har heller ikke prøvet før. Hop ud i det sammen med os og lad os sammen se hvordan det går til jul

 1. Hey – skal fordejen i køleskabet? I Meyers opskrift står der bare ‘et ikke for lunt sted’. –
  Tak for en god ide!! 🙂

  1. Vi har stillet det i køleskabet. Ja Meyers siger nemlig “et ikke for lunt sted ex køleskabet”. Så der står vores. Nu kan det ikke vare mere end et par uger inden vi skal have gang i bageriet. Vi er spændte på om det bliver godt. Det er jo lidt en lang proces inden man får resultatet og smage.

   1. Tak for svaret… men der står faktisk køKKenskab og ikke køLeskab. 😉
    Og så har jeg lige opdaget en ting mere: I hans opskrift står der 250 g mel, mens der i jeres står 500 g mel!?!?! Hm – spændende hvordan det bliver, alt efter om man prøver med 250 eller 500 g. 😀
    TAK for en skøn blog!

    1. Oh no!! Hvilken opskrift har jeg mon så gået ud fra? Der må korrekturlæsningen da vidst være røget sig. Efter lidt reseach er der dig opskrifter der siger 500 honning og 500 mel. Hvordan blev din dej. Haha må da hellere få mit dej ud. Tak for feed back Louise. Kærkommen og meget nødvendigt.

 2. Jo stol hellere på Meyers. Så må vi lige sammenligne resultatet til den tid. Hvordan var dejen da du havde rørt det sammen? Som brunkagedej eller som chokoladekagedej? Rørste den på røremaskinen så det var jo på den måde også nemt….Spændende

  1. Hej igen. 🙂
   Du kan lige starte med at se et svar, jeg fik på en anden blog… hvor jeg fandt ud af, de også brugte 500 g af både honning og mel:
   Ja, jeg kan godt se, at opskriften i linket ikke er helt som min, men jeg tænker, at man kan regne med dem begge to. Den opskrift, som jeg bruger og som står på bloggen, er fra Meyers julekogebog og jeg har også set den i en af hans andre bøger, men opskrifter har det jo med at udvikle sig over tid, så måske har han bare lavet en lille variation 🙂 Jeg tror, at du kan bruge den opskrift, som du helst vil og de bliver sikkert nogenlunde lige gode, for de kommer jo fra den samme mand 😉

   Mht. min dej er den nok en mellemting mellem brunkagedej og chokoladekagedej. 😉 Jeg kunne nemt røre den rundt i hånden, men den var samtidig ikke helt tynd.
   Ja, lad os skrives ved! 🙂 Glædelig adventstid.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.