Barnedåb: Lyseblå og lækker

Til et barnedåb er der en del forberedelser og planlægning. Hvis man starter i god tid, er det faktisk rigtig hyggeligt.

Sidste sommer holdt vi dåb for lillebror V. Det var en virkelig dejlig og afslappet dag. Lige som vi ønskede den. Jeg startede med at finde en fællesnævner for dagen. Det blev noget så simpelt som stjerner/dotter, gammeldags dymoer og den blå farve som silkebåndet på dåbskjolen havde.

Invitationer:

Jeg havde et ønske om at pryde invitationen med nogle af de fine billeder som vi havde taget af V. Ydermere havde vi et fint lille lille fodaftryk, som også skulle pynte på invitationen. Scannede bare foden ind på computeren og printede det ud på noget cremefarvet tykt papir.

Sidst men ikke mindst var jeg i gang med den gode gamle dymomaskine som en extra lille gennemgående fin detalje på et lille tag og på kuverten. Til at binde de forskellige dele sammen brugte jeg et stykke silkebånd i samme farve som den der var på dåbskjolen.

Borddækningen:

Borddækningen var simpel og beregnet på buffet så der var ikke tallerkner på bordet. I stedet havde jeg foldet servietterne så de fungerede som kuvert om bestikket.

På børnebordet var der fine sugerør og sjove “photo booth props” på pinde købt på e-Bay. Det generede en del sjov og latter. På glasset, hvor de stod i, var der et dymo-skilt, hvorpå der stod “smiiiil…”.

Menuen:

Mange af gæsterne havde spurgt om ikke de skulle tage noget mad med og det takkede vi faktisk ja til. Det var SÅ dejligt ikke at skulle have styr på hele menuen samtidig med en spæd og en to-årig.

Så folk kom med salater og brød til grill buffeten. Mens andre kom med kager til kaffe/dessert bordet.

Grill buffet:

Grill buffeten bestod af forskellige salater, bland selv salat til børnene og selvfølgelig grillet kød.

 

 

Kage/dessert bord:
Kage/dessert bordet bestod af den fineste festkage som min søster havde kreeret. Derudover var der udskåret frugt, oldemors småkager, blå slikbuffet og bedstemors rabarber smuldrekage (link).

Slikbuffeten indeholdt blå og hvide søde sager. Der var også små blå og hvidekyskager. Se opskriften her.

Specielt frugten og slikbuffeten var et hit hos børnene. Jeg havde lavet dymo-skilte til alle slikglas med navnet på indholdet.

“Skrub-af” mad:

Til slut var der hotdog.

Det var så dejlig og afslappet en dag. Vi havde lånt F.s vuggestue, hvor vi holdte festen og det var så perfekt at børnene kunne rende ud på legepladsen og ind i puderummet som de nu lystede.

Dagen var lige som vi havde ønsket den charmerende hovedperson nød også dagen i fulde drag.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.