Opskrift: Rabarbersirup

På FantasiFabrikken er I, som vi ved, ret vilde med rabarberens syrlige sødme. Og i dette vejr kan man da lige så godt kokkerere indendøre. Rabarbersirup gør sig virkelig godt på yoghurten eller på de nybagte pandekager med frugt. Se opskrift på nemme pandekager her eller de lækre havre-banan pandekager her.

Man kan jo lave sirup med alle ens ynglingssmage. Det er så lækkert at kunne genopleve sommerens smage når sommeren er ovre. Vi har lavet saft af andre af havens afgrøder ex solbær og stikkelsbær. Dette saft kan jo også koges ind til lækkert smagfuldt sirup. Men her opskriften på rabarbersirup:

Ingredienser:

3 dl. hjemmelavet rabarbersaft (se opskrift her  )
1,5 dl. sukker

Fremgangsmåde:

Lad massen koge ind. Begynd efter 10 min. at lave test ved at dryppe lidt af masen over på en kold tallerken. Når massen får ønsket sirup konsistens slukkes for blusset og siruppen køles lidt af inden den hældes på små flasker.

Obs massen svinder jo selvfølgelig ind efter hvor tyk rabarbersiruppen laves så svind skal påregnes.

De små fine flasker med smagfuld rabarbersirup gør sig også virkelig godt som værtindegave.

2 comments / Add your comment below

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.