Dansk-engelsk strikke/hækle ordbog

Som de fleste faste læser af FantasiFabrikken har opdaget elsker vi strik og hækling. Heldigvis har vi nogle søde børn der gerne står model til alle kreationerne.nogle af de gode opskrifter findes desværre ikke på dansk, derfor er det godt at have en ordbog ved hånden.

Efterhånden som man bliver en mere og mere rutineret strikker og hækler opdager man, at der findes rigtig mange fine engelske/amerikanske opskrifter. Det kræver dog en omregning af hæklenåle og strikkepindsstørrelser.

Dette skema giver et godt overblik over omregningen:

Strikkepinde og hæklenåle                                       

Jeg bliver jævnlig spurgt om det ikke er svært at følge en engelsk sproget opskrift og der til må jeg svare stort NEJ! Det kræver selvfølgelig en smule tilvending. Men egentlig skal man jo bare oversætte udtrykkende og så gå lige så stille frem.

 

Derfor har vi lavet en lille oversigt med de mest brugte ord, først er det

strikke oversættelse:

Hækle oversættelse

– her er det vigtig at finde ud af om opskriften er amerikansk eller engelsk.

Så er det ellers bare at kommer igang, der findes så mange fede opskrifter på engelsek.

Du kan finde engelske/amerikanske/danske opskrifter på Ravelry.

Hyg jer.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.