Opskrift: Rabarber lemonade med vanilje

Vi fortsætter med at bruge sommerens høst af rabarber.

Det siges jo at høsten bør stoppe ved Sankt Hans, da rabarberne herefter bliver grovere og mere trådede. Oxalsyre indholdet skulle også stige her sidst på sæsonen, men så kan man jo tilføre noget Non-oxal. Alternativt kan man bruge af, det efterhånden her, store rabarber-lager i fryseren.

Vejret lige nu kalder på læskende drikke i haven. Vi har tidligere bragt opskriften på en rigtig lækker udgave af lemonade: Lime-Mynte lemonade. Se opskrift her.

En anden lækker favorit på FantasiFabrikken er Rabarber lemonade med vanilje.

Ingredienser:

  • 500 g rabarber
  • 1 usprøjtet citron i både
  • 200 gram rørsukker/sukker
  • 1 L vand
  • 0,5 vaniljestang

Fremgangsmåde:

Rens og skær rabarberne i skiver.

Put dem i gryden sammen med citron, sukker, vand og vanilje. (Vaniljestangen udkernes og kornene blandes med lidt af sukkeret. Lad også vaniljestangen koge med).

Tilføj evt. non-oxal.

Lad blandingen koge under låg i 5-10 min. Hvis rabarberne er fra frost skal det selvfølgelig koge lidt længere.

Sluk herefter fro saften og lad det trække i en halv times tid eller mere.

Sigt nu saften og mas rabarberne godt ned i sien så alt væsken kommer ud af massen.

Tip: Det der bliver tilbage i sien kan gemmes i glas og nydes som kompot på yoghurt eller bruges i kager.

Så er det bare at hælde lemonaden på flasker og evt fryse noget ned. Vi lavede saft af 1500 gram rabarber så noget er givet væk og resten skal vi nok nå at få brugt i mad eller bare drukket med lidt vand eller danskvand.

3 comments / Add your comment below

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.