Dovne morgenboller

Nybagte boller er det bedste at starte dagen med og giver nemme point når mødregruppen eller veninderne kommer forbi til formiddagskaffe.
Disse nemme koldthævede grovboller bager næsten sig selv.
De røres sammen om aftenen og hæver natten over i køleskabet. De kommes på bagepladen med to skeer og pensles med æg eller mælk. Du skal altså ikke have hænderne i dejen. Vi er allerede fan her!
Tip: Bag gerne dobbelt portion så er der friske boller til ungernes eftermiddagsmad eller madpakker.

Det skal du bruge:

ca. 25 stk.

25 g gær

1 L koldt vand

1-2 spsk honning

500g grahamsmel, havregryn, fuldkornshvedemel e.l.

500g hvedemel

Ca 150 gram Solsikkekerner, græskarkerner e.l.

1 spsk salt

Du kan variere bollerne med den mængde kerner og frø du nu lyster.

Sådan gør du:

Opløs gæren i det kolde vand. Bland de restende ingredienser i. Hold lidt mel tilbage som kan tilføjes for at opnå den rigtig konsistens. Dejen skal føles våd og klisteret, derfor er denne opskrift også nemmeste at lave i en rørmaskine.

Stil dejen til hævning i køleskabet med vitawarp over ind til næste morgen.

Fordel dejen i passende størrelse med to skeer på bagepladern. Lad dem efterhæve i 20min. Pensel dem med æg, mælk eller vand og bag dem ved 185grader i ca 20min.

Ang. nem bagværk, så er kage til mødregruppe nærmest et must! Derfor er det altid godt at have fryseren fuld af kage, følg med en af de kommende dage vil der komme forslag til oplagte lagt fryse kager.
Velbekomme

1 comment / Add your comment below

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.