På tur: Vagtskifte ved Marselisborg Slot

Hvilken lille prins og prinsesse vil ikke gerne se et rigtig slot? Eller hvem vil ikke elske at se de eventyrlige soldater med de store bjørneskindshuer marchere afsted? Hvis dine børn også er vilde med eventyrlige fortællinger om prinser, prinsesser og soldater så er vagtskifte ved Marseligborg slot et oplagt udflugtsmål.

Frem til d. 14. juli 2017 er Kongefamilien i byen. Det betyder dog, at slotsparken er lukket for offentligheden. Til gengæld kan man så hver dag kl. 12 (kl. 11.50) opleve vagtskiftet ved den berømte rosenport. Rosenporten markere indgangen til slottet og bevogtes af Dronningens livgarde.

 

Marselisborg Slot

Kongevejen 100

8000 Aarhus C

 

Vagtskiftet er en højtidelig og meget velbesøgt begivenhed. Når de eventyrlige soldater med de store bjørneskindshuer marchere afsted, er ungerne ihvertfald solgt.

Den Kongelige Livgarde marcherer fra gardergården kl. 11.50 ad Carl Nielsens Vej ned til rosenporten, hvor vagtskiftet vil foregå.

Efter vagtskiftet kan man jo meget passende går en tur over i Mindeparken og besøge den fine legeplads eller trille en tur ned af græsplænen. Mindeparken ligger lige på den anden side af vejen. Se mere om Mindeparken i et tidligere indlæg her.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.