Opskrift: Smuldrekage med rabarber

Her på FantasiFabrikken elsker både børn og voksne at kunne gå i haven og forsyne sig med noget spiseligt. Bær, krydderurter, kartofler, jordbær, ærter og rabarber. Ingen af os har kæmpe haver men vi har dog begge fået plads til et hjørne med højbede og vi elsker det. Småt men godt og forholdsvis overkommeligt at passe.

Rabarber-ber-ber

Rabarbertiden er over os og hvor er det fantastisk. Er helt vild med rabarberens syrlige sødme.

-Husk ikke at høst alt for mange rabarber på en gang, da det er bladene, der samler energi. Så fjerner du alle bladene så får planten ingen næring og danner dermed ikke flere skud. Det anbefales at man nøjes med at tage max. 1/4 af stænglerne af gangen

-Man høster ikke rabarber man “trækker” rabarber. Man trækker stænglerne én efter én med et stille og roligt fast træk.

-Jo nærmere vi kommer Sankt Hans jo mere trevlede og grove bliver stænglerne. Så alt efter hvad man skal bruge rabarberne til kan det være en god ide at indstille høsten der. Men sæsonen strækker sig fra sidst i marts til omkring august.

-Niveauet af oxalsyre stiger jo længere hen i rabarbersæsonen man kommer. For store mængder af oxalsyre kan hæmme optagelsen af calcium fra tarmen, hvilket kan gå ud over knogleopbygningen og muskelfunktionen. Men hvis man bare spiser rabarber i begrænsede mængder skulle det ingen betydning have. Der kan købes noget der hedder Non-Oxal (kalcium-klorid) i de fleste dagligvarerforretninger. Der tilsættes 1 spsk Non-Oxal pr. kg. rabarber. Alternativt 1 tsk. citronsyre eller 1 spsk. eddike pr. kg rabarber.

Vi har allerede fyldt fryseren, lavet saft og bagt et par kager.

En af ynglingskagerne er Bedstemors Smuldrekage med rabarber. Den kan laves med andre slags frugt men rabarber er klart favoritten.

Smuldrekage med rabarber

Ingredienser:

12 stængler rabarber (alt efter størrelse)

150 G havregryn

90 G mandler

90 G smør

90 G marcipan

90 G sukker

Fremgangsmåde:

Skær rabarberne i mindre stykker og læg dem i et ovnfast fad ex et tærtefad

Smuldre smør med havregryn, marcipan og sukker. Hak mandlerne og kom dem i “dejen”.

Bages i forvarmet ovn 20 min ved 200 grader.

Kan eksempelvis serveres med cremefraiche, flødeskum eller vaniljeis.

Mmmmm!!! Her nydes kagen med aftenkaffen på terrassen

Følg med på bloggen hen over sommeren og find inspiration til sommerlige opskrifter.

2 comments / Add your comment below

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.