Sommer-salat, grill og hygge

Vi ELSKER at grille. Maden smager bare så meget bedre når solen har skinnet hele dagen og maden kan indtages på terrassen.

Forleden sommeraften havde vi besøg af vores gode venner som kom til aftensmad i det dejlige sommervejr. Så vi skulle selvfølgelig grille. Vi havde købt nogle gode bøffer og nogle pølser og skulle så bare lige lave tilbehøret.

Så er det lige med at finde på noget lækkert tilbehør som man ikke lavede sidste gang. Det ender ofte ud i det samme. Men denne gang blev det til noget lidt anderledes en det vi plejer at få.

Parmesan-kartofler

Det blev til en lidt anderledes kartoffelsalat som jeg forleden blev introduceret for hos min søster.

Ingredienser:

  • Små kartofler
  • Frisk spinat
  • Parmesanost
  • Dressing: Olie, æblecidereddike, sukker, salt/peber

 

Sådan gør du:

Kog kartoflerne og lad dem køle af. Hvis kartoflerne ikke er små nok så skær dem i passende bider før du koger dem.

Riv parmesanosten

Rør dressingen sammen smag til. Det skal være tilpas syrlig/sødt, selvfølgelig alt efter smag og behag. Jeg lavede af 2 dele olie, 1 del æblecidereddike, 1 del sukker. Men prøv dig frem.

Vend kartofler, spinat og parmesanost sammen (gem lidt af parmesanosten) og hæld dressingen over.

Slut af med at drys resten af parmesanosten ovenpå på kartoffelsalaten.

Grøn salat med melon

Gik efter at ende ud med en sprød lækker grøn salat så valgte bare en masse grønne grøntsager og en sød honningmelon. Jeg valgte:

Hjertesalat, avokadoer, sukkerærter, asparges og honningmelon´.

Dressing kan jo laves efter behag. Vi serverede en olie/eddike dressing ved siden af. en cremefraiche dressing kunne også du.

Udover dette er fast grilltilbehør hos os grillede majskolber.

Desserten bestod selvfølgelig af is.

Velbekomme!

Har du en farvorit tilbehør?

 

2 comments / Add your comment below

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.