Opskrift: Kaj boller

Der har lige været 1 års fødselsdag på FantasiFabrikken. Selv om det lyder som en kliché, så er det altså helt vildt så hurtigt tiden er gået. Synes lige jeg mødte V. for første gang og på den anden side kan jeg jo nærmest ikke huske, hvordan det var før han kom til verden.

En 1 års fødselsdag er en stor dag. Nok mest for os forældre og i høj grad for søskende. Er ihvertfald sikker på at V. ikke forstod konceptet.

Men uanset for hvis skyld skulle V. da fejres både herhjemme og i vuggestuen.

Havde lagt hovedet i blød for, hvad V. skulle have med i vuggestuen til “uddeling”. Overvejede om jeg kunne genbruge nogle af de ideer, som vi på FantasiFabrikken, allerede havde brugt. Her tænker jeg på: Frugtvafler, snackposer og romkugler. Alle tre ting som børn elsker. Men der er mange små børn i Villums vuggestue så synes alligevel det skulle være noget andet.

Kajboller:

Kom så i tanke om, en hyppigt postet ide når der tales om uddelings-ideer på de sociale medier: Kajboller. De kan laves i ønsket størrelse og den grønne farve sammen med frø looket var en stor succes hos de små.

Ingredienser:

ca. 18stk

5 dl mælk

50 gram smør

35 gram gær

50 gram sukker

1/2 tsk salt

800 gram hvedemel

grøn frugtfarve/pasta

til pensling 1 æg

Rosiner til øjne

Sådan gør du:

Smelt smørret og bland det med lun mælk. Pisk gæret ud i mælken og smørret. Tilsæt sukker og salt. Gem en lille smule mel til når bollerne skal formes, men ellers blandes melet i. Det er en fordel at anvende en røremaskine da de bliver bedst når de bliver æltet i min. 8-10min. Efter et par minutter tilføjes farven, jo mere farve jo grønner bliver de.

Dæk dejen med et viskestykker og lad det hæve i ca. 1 time.

Dejen formes til boller i den ønskede størrelse og stilles til efterhævning igen i ca. 1 time. Imens tændes ovnen på 200grader.

Bollerne pensles med æg inden de sættes i midt i ovnen i 20minutter.

TIPS for at undgå at de får et brunt skær sætte der en tom bageplade øverst i ovnen.

Når bollerne er kølet af, prikkes der to små huller hvor rosinerne kan sættes fast og de deles halvt igennem.

Vores Kajboller fik en ostehaps eller et spyd med vindruer i munden, så var der lidt til enhver smag. Man kan også bruge fignstænger eller hvad ens barn nu er vild med.

Alternativt har AMO en færdig brødblanding som hedder: Fødselsdagsboller. Der tilsættes så bare grøn farve.

Vi har som sagt 5 børn til sammen her på FantasiFabrikken så tjek de andre uddelings ideer ud lige her, her og her

HIP HIP HURRA

10 comments / Add your comment below

    1. Det kan du sagtens Ninne. Hvide boller bliver sjældent tørre. Og kan godt afsløre at bollerne er ret hvide uden spelt eller andet groft mel. Hvis du køber den færdige brødblanding til fødselsdagsboller er svaret det samme.

  1. Dem vil jeg lave til min datters dagpleje. De ser festlige ud! Når jeg laver dem dagen før, hvordan skal de så opbevares? På køkkenbordet i en pose? på køl? eller skal de i fryseren og så tøes op næste morgen?

    1. Det er almindelig ovn. Hvis du vælger at bruge varmluftfunktionen så kan du nøjes med 180 grader. God bagelyst.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.