På tur: Endless Connection og Climate Planet

Har I besøgt det nye byrum på havnepladsen mellem Toldboden og Navitas. Det er virkeligt et besøg værd. Byrummet er fortsat under udarbejdelse, men det er virkelig ved at tage form især efter opførelsen af det store springvang “Endless connection”. Vi bar et smut forbi den anden dag og vi morede os virkelig. Selv os voksne løb rundt og vovede os hvinende ind i kunstværket.

“Endless Connection” er et enormt springvand, som med over 2 meter høje vandstråler danner en slags vandpavillon. Vandstrålerne stiger og falder springer og skydes op af dyser i jorden i skiftende mønstre som er inspireret af stjernehimlen over Aarhus. Værket er opført af den anerkendte kunstner Jeppe Hein, som tidligere blandt andet har arbejdet sammen med Olafur Eliasson.

Springvandet indbyder til leg, oplevelse og opdagelse. Det er nærmest umuligt at regne ud, hvorfra de næste vandsøjler vil skydes op. Så det er med lidt kriller i maven at man bevæger sig hen over de slukkede vanddysser.

F. fik regntøj og gummistøvler på, hvilket vidste sig at være ret heldigt for hende. Heldigvis blev ingen af os andre dog særligt våde. Men vi vil dog råde til at være beredt med enten tørt tøj eller regntøj.

Climate Planet

Lige ved siden af “Endless connection” er der en gigantisk jordklode under opførsel. Dette er en teknologisk oplevelse som har åben for offentligheden mellem d. 24. juni – 6. august.

De forklarer selv om den teknologiske oplevelse:

“I midten af den enorme globeformede konstruktion vil endnu en globe, med en diameter på 4 meter, hænge svævende i rummet. Via live-transmissioner fra satellitter vil denne globe vise Jorden i real time, som den ser ud fra rummet. Og ikke nok med det – CLIMATE PLANET er lagret med globale vejrdata, indsamlet siden 1905, og kan vise Jordens klimaudvikling siden dengang og videre ud i fremtiden – en fremtid som afhænger af vores handlinger nu, men som vi i fællesskab kan gøre til en smuk fremtid for vores planet”

Læs mere om forestillingerne og oplevelsen der venter inde i den kæmpe installation her.

Skal i også ind og opleve denne attraktion så kan i købe billetter her. De almindelige billetter koster 75 kr. per styk og børn under 3 år har gratis adgang. Alle børn er velkomne de skriver dog, at det egner sig bedst til børn over 5 år, hvis de skal have noget ud af det. Vi er spændt på at se hvad det går ud på.

Når I nu er på disse kanter så vil vi da også anbefale jer at kigge forbi DOKK1 hvis i har lidt tid i overskud. Se tidligere indlæg om “Børne mekkaet DOKK1”.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen