Opskrift: Nemme bløde gulerodsbrud

For nyligt var vi på tur med børnenes institution og i den forbindelse skulle jeg have boller med.
Valget faldt på disse bløde gulerodsbrud, som jeg har bagt et utal af gange.
De er hurtige at mixe sammen og kræver ikke den lange hævetid. Ydermere er det “ske-boller” og ikke nogen der skal formes. Det er jeg fan af.
De er SÅ dejlig bløde OGSÅ dagen efter.

Ingredienser (20-25 stk):
100 G gær
5 dl vand (lunken)
60 G sukker
1 tsk salt
0,5 dl olie
200 G revne gulerødder
100 G solsikkekerner
200 G havregryn
2 æg
700 G hvedemel

Fremgangsmåde:
Opløs gæren i den lunkne vand og tilsæt herefter resten af ingredienserne på nær hvedemelen.

Når ovenstående ingredienser er rørt sammen tilsættes melen lidt efter lidt og der røres godt og længe. Dejen er nu lind og klistret.

Dejen sættes nu på bageplader med to skeer. Der laves mellem 20-25 boller.

De pensles med æg eller mælk og stilles nu til hævning i 30 min.

De bages herefter ved 200 grader i ca 15-20 min. til de er gyldne.

De kan nydes både som “gnave” boller og med pålæg.

Velbekomme!

1 comment / Add your comment below

Skriv et svar