På tur: Naturhistorisk museum (Aarhus)

Vi er jo, som I ved, begge to sygeplejersker og det betyder jo skiftende arbejdstider og dermed også fantastiske hverdags-fridage. Nogle af disse dage bliver selvfølgelig brugt på at hygge med børnene. Det har hver sine kvaliteter at have dem henholdsvis sammen og på tomandshånd.

En anden måde at holde fri på er at gøre det sammen med andre børnefamilier. Det giver os forældre mulighed for tid til hyggesnak samtidig med at det giver børnene en dejlig social oplevelse. Tiden går bare meget bedre for alle.

Vi havde forleden begge to børnene hjemme så vi aftalte at tage på tur sammen. Grundet det lidt blæsende vejr blev vi enige om, at det skulle være et sted, hvor vi kunne være indenfor.

Naturhistorisk Museum

Valget faldt på Naturhistorisk Museum, som har til huse midt i universitetsparken. Det er et hyggeligt “oldschool” museum, hvor der rigtig er mulighed for at tøffe stille rundt og se på udstoppede iscenesatte dyr samtidig med, at der er interaktive lærerige aktiviteter. Der er fx en ny “skattejagt” hver måned.

Der er altså noget for alle størrelser og lige lidt extra til børnene. V. på snart 1 år var mindst lige så optaget af de udstoppede dyr som de store børn på 2, 3 og 4 år.

Museet:

Museet huser over 2000 iscenesatte og udstoppede dyr fordelt på 5 udstillinger med hvert sit tema. Se fx nærmere på Afrikas savanne, Danmarkshallen og den globale baghave. Krammebjørnen, skelet-puslespillet og duft-bøtterne er også ting I skal opleve. Læs mere om udstillingerne her.

Særudstillinger og ferie-events:

Der kommer også løbende særudstillinger og forskellige ferie-events. Se deres kalender her og følg Naturhistorisk Museum på Facebook og vær derigennem up to date på deres arrangementer.

Næste særudstilling hedder: “Tilbage til istiden”. Her kan du bl.a. stå ansigt til ansigt med en mammut og et uldhåret næsehorn i naturlig størrelse. De både bevæger sig og siger lyde. Fedt! Fedt! Fedt! Udstillingen åbner faktisk i dag, d. 12. maj, og varer et lille års tid. Se mere her.

Madpakker

Vi havde selvfølgelig taget madpakkerne med som vi nød i det dertil indrettede madpakkerum i kælderen. Her er der kig ud til “vinterhaven”, som på nuværende tidspunkt husede nogle kæmpe fortidsdyr, som fra medio maj skal være en del af en Istids-udstilling. Man måtte desværre ikke gå ud og se nærmere på de kæmpe dyr.

Derudover var der kig til et fuglehus via en tv skærm i madpakkerummet. Meget hyggeligt at kunne følge fuglen som lystigt fløj ud efter føde og tilbage og ruge på æggene.

 

 

 

 

 

 

Der er altså noget hyggeligt over madpakker. Vi havde hver især havde taget lidt forskelligt med. Vi havde blandt andet taget lækre pølsehorn (se her) og pizzaboller (se her). Begge var noget vi havde i fryseren. Så de fik lige en hurtig tur i mikroovnen som man kan låne ved indgangen.

Derudover var der frugt, grøntsager, snackpølser og figen-figurer. Et par godt madpakke-tips er: engangsservice, våde vaskeklude og drikkedunke.

Efter madpakkerne var der igen energi til et par løbeture. Der er dejlig meget plads til at have barnevogne med rundt og nogle steder også til en lille løbetur. Mange af udstillingerne er bag glas eller aflukket område, hvilket giver os forældre ro til at lade børnene gå lidt foran uden konstant opsyn.

Da der ikke var så mange besøgende var vi på et tidspunkt alene i kælder-udstillingen så det blev til en løbetur.

1-2-3 LØØØØB! :

Billetter:

Endnu et kæmpe plus er prisen. Børn har GRATIS adgang og voksne koster 75 kr. MEN, HOLD FAST: Et årskort fåes til den nette sum af 90 kr. Se mere information om priser og åbningstider her .

 

Parkering og adgangsforhold

Museumet ligger midt i universitetsparken på følgende adresse:

Naturhistorisk Museum Aarhus

Wilhelm Meyers Allé 10
8000 Aarhus C.

Det er jo er sted, hvor det kan være svært at finde parkeringspladser, men der er faktisk parkeringspladser lige ude foran eller bagved museet, dog godt nok betalingsparkering i den dyre ende. Der er jo også en del gratis parkeringspladser rundt om i parken, nogle dog tidsbegrænsede. Så hvis man har lidt tålmodighed så kan man være heldig.

Ellers er det bare om at finde en bus der stopper på Nørrebrogade eller tæt på universitetsparken. Se hvilke busser der har stop tæt på her.

 

Det er som ovenfor nævnt nemt at have barnevogn/kørestol mdd. Der forefindes lift udenfor og elevator på stedet.

En rampe kan bruges til flere ting. Her som rutsjebane:

Hvis vejret er godt kan man jo passende slutte turen af med at fodre ænderne ved søen som er lige ved siden af museet.

I skolernes ferie er der special arrangementer på museum såsom ansigtsmaling, disekering af både som og store dyr – de små kan man selv være med til og alle mulige forskellige andre aktiviteter. Det kand er bl.a. læses om på deres meget aktive facebook profil.

 

1 comment / Add your comment below

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.