Tæt på verdens nemmeste chokoladekage

Kender i de dage, hvor man bare har lyst til noget sødt til kaffen, gode venner, der kommer forbi eller mødregruppen kommer på besøg?

Denne chokoladekage er tæt på verdens nemmeste – alle kan være med uanset alder og køkkensnilde. Og den smager himmelsk. Sidst men ikke mindst smager den lige så godt dagen efter. Hvis altså der er mere tilbage.

Det skal du bruge

  • 500 g. sukker
  • 600 g. mel
  • 3 spsk kakao
  • 4 tsk natron
  • 150 g smeltet smør
  • 1/2 L mælk
  • 1/2 L yoghurt

Glasur

Flormelis og vand i passende mængdeforhold

Evt. kakao hvis det skal være brunt glasur. Ellers er det bare at pynte med krymmel, kokosmel eller, hvad man nu har lyst til.

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 200 grader før du går i gang så den er varm når ingredienserne er blandet sammen.

Smelt smørret og bland resten af ingredienserne i, rør ingredienserne til en jævn masse.

Smør springformen (ca. 30cm i diameter) og hæld dejen der i.

Bag kagen i 40-50min. Prik i kagen med en kødnål e.l. Den er færdig når der ikke sidder dej fast på kødnålen.

Lad kagen køle af og så er det ellers bare, at lade ungerne dekorere. Denne gang er der kommet kokosmel og små sukkerhjerter på.

Kagen er yderst velegnet til frysning.

2 comments / Add your comment below

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.